Predsjednica Opštine Tivat u posjeti Luštica Bay-u

Predsjednica Opštine Tivat u posjeti Luštica Bay-u

0
Podijeli

Kroz Protokol o saradnji koje svake godine potpisuje sa Opštinom Tivat kako bi podržala razvoj lokalne zajednice, kompanija Luštica Development ove godine će najmanje 40 hiljada eura izdvojiti za podršku projekata u Radovićima, i poboljšanje životnih uslova na području Krtola.

Sastanak u Lustica BayTo je saopštio izvršni direktor kompanije Luštica Development Daren Gibson tokom sastanka sa predsjednicom Opštine Tivat, prof. dr Snežanom Matijević koja je sa saradnicima danas boravila u prvoj zvaničnoj posjeti Luštici Bay-u, novom turističkom gradu koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Picerija i restoran

“Uz posvećenost razvoju Luštica Bay-a, istovremeno smo veoma usmjereni i na razvoj našeg najbližeg okruženja, Krtola i Radovića, kao najvećih centara u neposrednom okruženju Luštica Bay ali, naravno i razvoju Tivta i šire – čitave Crne Gore. Društveno-odgovorno poslovanje je veoma važan segment naše korporativne filozofije jer je to način da uzvratimo zajednici u kojoj radimo. Od 150 hiljada eura koliko smo opredijelili za podršku različitim projektima, organizacijama i ustanovama, gotovo jedna trećina će biti usmjerena na rješavanje konkretnih potreba stanovnika Radovića”, rekao je Gibson.

“Luštica Development je više puta do sada pokazala da razumije potrebe građana Tivta. Primjer toga je i odluka menadžmenta da finansira proširenje kapaciteta područnog odjeljenja Javne predškolske ustanove Bambi u Radovićima, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za boravak djece. Na tragu dosadašnje partnerske saradnje i visokog stepena društveno-odgovornog poslovanja kompanije Luštica Development, Opština Tivat se nada podršci kompanije kada je u pitanju finalizacija izgradnje ambulante u Radovićima, Ambulanta bi bila na raspolaganju kako domaćem stanovništvu, tako i budućim stanovnicima kompleksa Luštica Bay, što bi bilo od vitalnog značaja za unapređenje zdravlja, i kvaliteta života  ne samo mještana Radovića, već  svih žitelja ovog dijela Tivta“, istakla je predsjednica Matijević.

Gradonacelnica Tivta u posjeti Lustica Bay-uLuštica Development do sada je obezbijedila oko 870 hiljada eura podrške različitim projektima na nivou države, kulturnim i sportskim organizacijama, javnim ustanovama ali i rješavanju pitanja iz oblasti uslova u školama.

Kompanija je, pored ostalog, i ove godine jedan od generalnih sponzora renomiranog tivatskog pozorišnog festival “Purgatorije” čiji program je počeo prije dva dana i trajaće do kraja ljeta.

Menadžment kompanije Luštica Development, koja će u novi turistički centar na Jadranu investirati 1,1 milijardu eura,  predstavio je gradonačelnici master plan budućeg kompleksa sa sedam hotela, dvije marine, profesionalnim golf terenom sa 18 rupa, više od 1000 stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje, i druge objekte.

Nema komentara

Ostavite komentar