Predstava “Adam i Eva” na festivalu teatara u Elbasanu

Predstava “Adam i Eva” na festivalu teatara u Elbasanu

501
0
Podijeli

adam i eva premijera 180316 1Predstava “Adam i Eva”, rađena po tekstu Miroslava Krleže, u produkciji JUK Herceg Festa, ove jeseni će biti gost na prestižnom teatarskom festivalu SKAMPA u Elbasanu, Albanija.

SKAMPA je festival sa tradicijom dugom 17 godina, a iza sebe ima oko 200 uspješnih premijera. Postao je jedan od najvećih internacionalnih pozorišnih događaja u Albaniji, sa idejom da prezentuje aktuelne trendove kako u Albaniji, tako i na internacionalnoj sceni i otvori prostor za međukulturalni dijalog.

Picerija i restoran

Festival predstavlja svojevrsnu avanturu u potrazi za novim umjetničkim konceptima, težeći da bude inovativan i provokativan, te da izađe iz okvira tradicionalnog i konzervativnog, tražeći nove i drugačije forme ekspresije.

Domaćini ovogodišnjeg festivala su Skampa Teatar i Univerzitet A. Xhuvani iz Albasana, Nacionalni teatar i Univerzitet Umjetnosti iz Tirane, Etnografski muzej i mnogobrojni sponzori.

Na ovom teatarskom festivalu do sada je učestvovalo preko 2500 umjetnika iz Albanije, Holandije, Italije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Rusije, Argentine, Rumunije, Moldavije, Turske, Njemačke, Litvanije, Francuske, Makedonije, Amerike, Bugarske, Crne Gore, Engleske, Poljske, Kosova, Mađarske, Belgije, Srbije i jos mnogih drugih zemalja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code