PREDSTAVA HERCEGNOVSKOG POZORIŠTA „BRIŠI OD SVOJE ŽENE“ TRAJE DVIJE DECENIJE

PREDSTAVA HERCEGNOVSKOG POZORIŠTA „BRIŠI OD SVOJE ŽENE“ TRAJE DVIJE DECENIJE

154
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Hercegnovska publika dobiće „na poklon”, dvadeset godina od premijere, predstavu Hercegnovskog pozorišta „BRIŠI OD SVOJE ŽENE”. Na kraju jubilarne sezone Hercegnovskog pozorišta i HAPS-a predstava će biti odigrana sjutra, u Dvorani Park.

Iz ovog ansambla podsjećaju da je predstva prvi put odigrana prije 20 godina, 9. juna 1995. godine na Republičkom festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, zatim u Herceg Novom dva dana kasnije. Hercegnovsku premijeru su najbolje najavile festivalske nagrade: za režiju Draganu Jakovljeviću, za najbolju mušku ulogu Vladanu Paju Milanoviću, za najbolju žensku epizodu Branki Knežević.
U prvoj postavi predstave igrali su: Lidija Petrone, Branka Knežević, Aleksander Saša Vidić, Vladan Pajo Milanović, Špiro Živković, Zoran Trojanović, Milovan Mićo Lalović i Daniel Femić. Režija, scenografija, izbor kostima i muzike – Dragan Jakovljević, pomoćnik reditelja Špiro Živković, organizator Milina Rosić, inspicijent Danijel Femić, svjetlo i ton Pero Dubanek, majstor scene Branko Mandić.
Na festivalu u Vranju, u oktobru iste godine, “Briši od svoje žene”, odnosno Hercegnovsko pozorište osvojilo je drugu nagradu u konkurenciji sa najboljim predstavama iz tadašnje savezne države. Potvrđene su nagrade: Zlatne maske Festivala dramskih amatera Jugoslavije dobili su Dragan Jakovljević za režiju i Pajo Milanoviću za glavnu mušku ulogu.
Ovaj vodvilj je bio ozbiljan izazov za glumce skoro dvije decenije kasnije. Dio ansambla podmlađen je 2014. i predstavi obnovljenoj na HAPS-u su se pridružili Danilo Babović, Lazar Petrović i Goran Milojević. Na Prazniku mimoze ove godine „Briši od svoje žene” je imala još jedno uspješno izvođenje u postavi koja će biti na sceni i sjutra veče u poklon predstavi Hercegnovskog pozorišta: Lidija Petrone igra ulogu Bebe, Zorica Cvitković je Mara, Aleksander Vidić Joca, a Daniel Femić Neven Voćar (to mu je treća uloga u okviru iste predstave). Zoran Trojanović igra Inspektora Skoka, Lazar Petrović je inspektor Šećerkadić, a Goran Milojević fotoreporter i inspicijent. Plakat je reintrpretirao Vojislav Vojo Kilibarda, a tehnički predstavu realizuju Pero Dubanek, Miroslav Bisenić i ekipa vitezova scene. Sjutrašnja predstava u Dvorani PARK počinje u 21 sat, ulaz je besplatan.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code