Predstava “Leptir” otvara 22. HAPS

Predstava “Leptir” otvara 22. HAPS

1237
0
Podijeli

Narodno pozorište  Sarajevo sa predstavom “Leptir” , u režiji Emira Zumbula Kapetanovića, otvoriće večeras u Dvorani Park 22.Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti.

Za predstavu “Leptir” tekst je napisao  Aleksandar Radunović Popaj. Igraju: Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija.

Picerija i restoran

“Leptir” preispituje odnose u savremenoj porodici. Reditelj Emir Zumbul Kapetanović objašnjava kako je želio da se vrati igri, bez velikih koncepata, jer je za njega čovjek koncept, suština i poruka. Kroz predstavu se vraćamo i ljudima u porodici, sagledavamo gdje smo odmakli od nultog savršenog čovjeka i gdje otišli u probleme…

Ovo je prva od šest gostujućih  predstava koje će biti izvedene na sceni Dvorane Park od 20.30 h  do 29.aprila. Treba im dodati i dvije dugovječne predstave  Hercegnovskog pozorišta “Mali princ” i “Hilperik strašni razbojnik”, 20. aprila.

Ovogodišnje 22. Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti odvijaće se drugi put u saradnji Hercegnovskog pozorišta i JUK Herceg festa. Festivalu, čiji je selektor dramski pisac, prof . Stevan Koprivica, moto je preispitivanje.

Nije riječ samo o preispitivanju  pozorišnih formi, već  preispitivanju vremena u kome živimo, ili koje smo odživjeli i nekako preživjeli.

Prodaja ulaznica je  na blagajni Dvorane Park, od 9 do 12 h i od 18 h do 20.30 h. Cijena ulaznice je 5 eura, dječijih predstava 3 eura. Komplet ulaznica za večernje predstve je 25 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code