Predstave “Ženidba” i “Čuvari tvog poštenja” u Dvorani Park

Predstave “Ženidba” i “Čuvari tvog poštenja” u Dvorani Park

3
Podijeli

U okviru Oktobarskih dana u Opštini Herceg Novi, na sceni Dvorane Park naći će se dvje predstave, a riječ je o komadima “Ženidba”, Egona Savina, po tekstu Nikolaha Vasiljevića Gogolja i “Čuvari tvog poštenja”, koju potpisuje Boris Liješević.

U ponedjeljak, 23. oktobra u 20 časova na programu je “Ženidba”. Glavne uloge tumače Nada Vukčević, Zoran Vujović, Varja Đukić, Dejan Ivanić, Olivera Vuković, Aleksandar Gavranić, Nikola Perišić, Goran Vujović, Gojko Burzanović, Radmila Čolić i Stevan Radusinović. Za scenografiju je zadužena Vesna Popović, za kostimografiju Jelena Stokuća, dok je jezičku adaptaciju uradila Stela Mišković.

Picerija i restoran

Riječ je o komediji slavnog ruskog pisca, u kojoj se kroz muško-ženske odnose ismijava malograđanština i prikazuje ruski građanski život 19. vijeka. U ovom komadu, Gogolj činu ženidbe umnogome prilazi kao tragikomičnoj pojavi. Govori, naravno, o pokušaju da se napravi bračna veza između dvoje mladih, međutim, sve se završava bez srećnog kraja.
Komad “Ženidba”, koprodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom, premijerno je prikazana 3. oktobra.

Predstava “Čuvari tvog poštenja”, u izvođenju Gradskog pozorišta Podgorica, a u režiji Borisa Liješevića, biće odigrana u četvrtak, 26. oktobra u 20 časova.

Uloge su povjerene Dubravki Drakić, Branki Femić Šćekić, Božidaru Zuberu, Emiru Ćatoviću, Željku Radunoviću, Katarini Krek, Ivoni Čović Jaćimović, Sanji Popović, Pavlu Iliću, Branku Iliću i Simu Trebješaninu. Dramaturškinja: Stela Mišković, scenograf: Gorčin Stojanović, kostimografkinja: Tijana Todorović, kompozitor: Rambo Amadeus.

Ideju za komad Liješević je pronašao u stihu crnogorske himne, a predstava se bavi savremenim društvenim okolnostima u kojima živimo i vrijednostima na kojima smo odgajani. Postaviće brojna aktuelna pitanja, poput onih šta danas znači poštenje u Crnoj Gori, šta smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza, kakvi smo i gdje smo u odnosu na pretke, šta nam je donijelo vrijeme koje nas udaljava od osnovnog „koda“ naših predaka, te šta je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura je počela danas na blagajni dvorane Park, i to: od 9 do 12 i od 18 do 20 časova. Informacije i rezervacije se mogu izvršiti u istom terminu na broj telefona: 068 851 031.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code