Predstavljen IPA projekat „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“

Predstavljen IPA projekat „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“

0
Podijeli

Kroz projekat „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ predviđene su različite aktivnosti promocije volonturizma, povezivanja učesnika iz različitih sektora, te jačanje njihovih kapaciteta za razvoj novih programa koji se temelje na društvnom preduzetništvu, rečeno je na prezentaciji ovog projekta u restoranu “Papagaj” u Đenovićima.

prezentacija-projekta-adp-zid-61216Prezentaciju je priredila Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice. Bilo je riječi o volonturizmu, kao inovaciji u zajednici, usmjerenoj na turiste koji su zainteresovani za aktivni odmor i upoznavanje destinacije putem direktnog socijalnog kontakta i učestvovanja u društveno odgovornim programima. Oni su temelj za razvoj turističkih proizvoda koji će pridonijeti atraktivnosti graničnih područja Hrvatske i Crne Gore.

Picerija i restoran

Program traje 18 mjeseci, od 15. aprila do 14. oktobra 2017. godine. Kooridnatori projekta su Udruga „MI“ iz Hrvatske i ADP Zid iz Crne Gore, a partneri Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, Udruga hrvatskih putničkih agencija i Opština Herceg Novi.

Iznos EU bespovratne pomoći  za crnogorske korisnike je 136.838,42 eura, a za hrvatske 112.873,48 eura.

Projekat je namijenjen organizacijama civilnog društva, turističkim i predstavnicima lokalnih administrativnih jedinica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code