Predstavljen koncept 51. Hercegnovskog zimskog salona

Predstavljen koncept 51. Hercegnovskog zimskog salona

17
Podijeli

U susret 51. Hercegnovskog zimskog salona 1.februara, u 19h, direktorica JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija “Josip Bepo Benković”, Ivana Palikuća, te selektor slikar, mr Vojislav Kilibarda, predstavili su ovogodišnji koncept salona.

Publika će se upoznati sa djelima  23 autora iz Crne Gore i regiona, pedagoga -profesora na likovnim i akademijama umjetnosti.

Picerija i restoran

Novljanima će se predstaviti Aldemar Ibrahimović, Nikola Simanić, Dino Karailo, Olivera Eraković, Anka Gardašević, Nada Arnaut, Vladimir Đuranović, Ivana Radovanović, Željko Reljić, Predrag Milačić, Marija Kapisoda, Nataša Đurović, Draško Dragaš, Zdravko Delibašić, Katarina Švabić, Predrag Terzić, Mišo Filipovac, Irena Knežević, Taida Jašarević, Jasmina Gavran Kapetanović, Ana Hušman, Nela Darmanović i Rajko Bizijak.

Najveći broj autora je sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Fakulteta umjetnosti Univerziteta Donja Gorica, Fakulteta za vizuelne umjetnosti u Podgorici. Osim njih, na Salonu će učestvovati profesori sa Akademija likovnih umjetnosti iz Beograda, Kragujevca, Trebinja, Sarajeva, Prištine, Zagreba i Nove Gorice.

Salon će otvoriti predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore Igor Rakčević, a u ime opštine Herceg Novi, prisutne će pozdraviti predsjednik Skupštine dr Miloš Bigović.

Tročlani žiri u sastavu, dr produkcije Vuk Vuković, fotograf, Vanja Berberović, te vajar, Marko Petrović Njegoš, odlučiće o dodjeli tri nagrade salona. Prva  iznosi  700 €, druga  500 € i treća  300 €. Ove godine neće biti dodijeljena nagrada “pravo izlaganja”.

Salon prati reprezentativan katalog koji je grafički uobličio dizajner Voislav Bulatović.

17 Komentari

 1. Ma, da. Pedeset godina niko nije znao da organizuje salon dok nije došao Đuro. A kako je Đuro DPS i dalje upravnik galerije pod vlašću SNPa. Može li to neko da mi objasni? Je li ovaj salon organizovao DPS ili SNP ili DPSNP zajedno?

  12
  7
 2. Ne znam tačno šta je Vojo po struci, znam da je završio neku akademiju u Trebinju ali Ivanu poznajem odlično. Ona je ekonomista i pristojna je žena ali kakve veze ima sa kulturom?!

  15
  2
 3. Nekada je zimski salon bio u bivsoj nam drzavi najinteresantniji likovni dogadjaj, izlagali su novski slikari a svi alikari iz drzave zeljeli da budu uceanici. Kakvih je tu radova bilo i koja su imena izlagala.
  Sbe je bilo ok do dolaska Bogdana Musovica od kojeg pocinje krah. Da je izgubio smisao i gotovo da ne treba da postiji barem pod tim imwnom.

  20
  3

Ostavite komentar

*

code