Predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg...

Predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi

20
Podijeli

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednik Miloš Konjević i glavni administator Nenad Đorđević ugostili su juče popodne zamjenika ambasadora Ruske Fedaracije u Crnoj Gori, Vladimira Gurka i trećeg sekretara Ambasade, zaduženog za ekonomske poslove, Igora Filjuka.

Na sastanku je istaknuto da između naših naroda postoje jake istorijske veze, koje treba da budu temelj saradnje i na nižim, lokalnim nivoima. Važno je da na institucionalnom nivou bude napravljen pomak u cilju jačanja veza među gradovima, koji imaju slične pravce razvoja, prije svega kada su kultura i turizam u pitanju.

Picerija i restoran

Gurko je istakao da je ruska strana potvrdila interesovanje za saradnju sa Opštinom Herceg Novi i predložio da Ambasada bude most koji će omogućiti buduće zajedničke projekte našeg grada i partnera iz Rusije.

Za ruske državljane Herceg Novi je prije svega turistička destinacija, a mnogi imaju i poslovne i privatne kontakte, posjeduju nekretnine, dok su neki u njemu našli željeno mjesto za život. Iz svih tih razloga, mogućnosti za saradnju su brojne i treba ih dodatno razraditi. Konstatovano je da je ovim sastankom napravljen prvi korak, a da će se u narednom periodu komunikacija intenzivirati, na obostrano zadovoljstvo.

20 Komentari

 1. Nemojte samo kritikovati.Možda ovo nije loše.
  Ono Jagodina i Osečina je sprdnja.
  Sa Rusima je mešto drugo.
  Ukoliko nijesu neki špijuni, a tumaraju širom i poprijeko.
  Čudi me da se nije prišlepao neko od patriota.
  Ali Ruski turisti su rijetko dobri i poželjni gosti.
  I u Hrvatskoj i Italiji,Francuskoj, Žabljak i Kopaonik.
  Oni jedini troše, za razliku od onih Njemačkih baba, koji dođu na jesen da uštede mjesec grijanja

  6
  1
 2. Uvijek u kontru! Svi se okrecu zapadu i sve cine da privuku Njemce , Engleze itd, Tui i Nekerman vec su napravili odredista , a ovi likovi krecu u Rusiju ???

  12
  19
 3. Slika govori sve ispred gostiju rokovnik da se nesto upise a ispred opstinara nista, vrte vizitke i jedva cekaju da se zavrsi sastanak.

  16
  9
 4. Koje to istorijske veze postoje “izmedju nasih naroda”? Osim Marka Vojnovica, ja ne znam da je neki drugi znameniti Novljanin imao kontakte sa Rusima.Ili pak, pod “nasim narodima” podrazumijevaju Ruse i neki drugi narod.

  15
  26
 5. alo bre znate li da radnici bolnice vec 5 mjeseci nisu primili platu ? pred izbore ste obecali da cete rijesit taj problem , da cete praviti drugu manju i jos mnogo toga a sada je i ne spominjete najgora vlast do sada !!!!

  34
  21

Ostavite komentar

*

code