Predstavnici Herceg Novog na obilježavanju 190. godina Gradske muzike pobratimskog Novog Mesta

Predstavnici Herceg Novog na obilježavanju 190. godina Gradske muzike pobratimskog Novog Mesta

2
Podijeli

Delegacija Herceg Novog prisustvovala je proslavi jubileja 190. godina od osnivanja Mesne godbe (Gradske muzike) pobratimskog grada Novog Mesta. Na poziv domaćina, gosti ovog slovenskog grada bili su Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi, kao i savjetnica Predsjednika Opštine Tamara Vujović i Vojislav Kilibarda ispred Javne ustanove kulture Herceg Fest – saopštavaju iz Press službe Opštine Herceg Novi.

Da su dugogodišnji odnosi dvije opštine sadržajni i prijateljski, potrđeno je na sastanku koji je upriličen sa županom Novog Mesta Gregor Macedonijem i direktorom Zavoda za sport, kulturu, turizam i mlade Marjanom Hribarem. Sastanku sa predstavnicima Herceg Novog prisustvovala je i Branka Bukovec, iz nevladine organizacije DRPDNM, značajne NVO koja se bavi promocijom volonterskog rada i osvjedočeni je prijatelj našeg grada.

Picerija i restoran

Saradnja Herceg Novog i Novog Mesta se ogleda u učestvovanju u zajedničkim projektima i inicijativama, kao što su organizacija arheološke izložbe, članstvo i partnerstvo u ALDI, razmjena iskustava među Gradskim muzikama, učešće mladih iz Novog Mesta na Dječijem karnevalu u Novom, projekat srednjih ugostiteljskih skola GATUS – navodi se dalje u saopštenju.

Susret je bio prilika i za predstavljanje ponude Herceg Novog kao festivalskog grada, sa posebnim fokusom na predstojeći jubilej, 50. Praznik mimoze. Shodno planiranom konceptu, upućen je poziv Opštini Novo Mesto da osmisli sadržaj i predstavi se u našem gradu  tokom programa Praznika.

Tokom posjete je razgovarano i sa Marijanom Antić, predsjednicom odbora za međunarodnu saradnju, koja je kazala je da će se zalagati za bolju posjetu slovenačkih turista Prazniku mimoze.

Zajednički interes je međusobna promocija dva grada, te je na sastanku potvrđeno da će se raditi na koordinaciji ovih aktivnosti sa novoformiranim Zavodom za sport, kulturu, turizam i mlade.  Kako je napomenuto, važna je i dobra saradnja sa ambasadom Republike Slovenije u Crnoj Gori, koja će biti upoznata sa svim daljim oblicima saradnje dva grada.

Na početku programa obilježavanja jubileja održan je koncert Mesne Godbe uz konferansu, a bogat program nastavljen je sledećeg dana kada su zapažen nastup imali Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi.

2 Komentari

  1. Ljudiii sta mi imamo od ovih silnih “pobratimstava” . Samo troskove delagacija.. jagodina, zvornik, novo mesto, kina , odesa, itd itd..
    Pa za taj novac se mogao izgraditi lijepi a ne betonski trotoar u Igalu.. djecja igralista, parkovi , pomoci ugrozenima.. Grad nam ase raspada a sve ode na ovakve stvari i plate radnika koji ne dolaze na posao!!

    12
    2

Ostavite komentar

*

code