Predstavnici Herceg Novog u Litvaniji u okviru programa „Evropa za građane“

Predstavnici Herceg Novog u Litvaniji u okviru programa „Evropa za građane“

0
Podijeli

Kancelarija za međunarodnu saradnju i Sekretarijat za kulturu Opštine Herceg-Novi će od 7. do 10. novembra učestvovati na seminaru u Kaunasu (Litvanija), u okviru programa “Evropa za građane”.

kaunas
Foto: www.truelithuania.com

Opštini Herceg-Novi je, kao partneru opštine Kalajoki iz Finske na projektu “Dobrodošli u Evropu: integracija, inkluzija i internacionalizacija – 3i” odobren grant u iznosu 150 hiljada eura na konkursu „Mreža gradova“, izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu pri Evropskoj komisiji.

Picerija i restoran

 

Predstavnici grada će na seminaru govoriti o tri teme: integracija imigranata, kapaciteti opštine i legislativa. Ciljevi ovog projekta su prepoznavanje najboljih načina inkluzije i integracije novih evropskih članova u lokalne zajednice i osnaživanje evropskog identiteta, uz poboljšanje razumijevanja između postojećih i novih članova evropske zajednice.

U sklopu ovog programa, na sajtu Opštine Herceg-Novi je od danas postavljena i anketa koju građani mogu ispuniti anonimno, i to na adresi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_pVICv_UFPJC1rlZ93AL961ROHZ4W3_x3luIkRYfgJIa8yw/viewform .

Kako bi ciljevi bili ostvareni, u okviru projekta će biti održano pet seminara, od kojih će jedan biti i u Novom, u septembru 2017. godine. Partneri na 3i projektu su Tartu (Estonija), Kaunas (Litvanija), Malme (Švedska), Pordenone (Italija) i Jivaskila (Finska).

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code