Predstavnici Opštine Herceg Novi na italijanskoj fregati Libećio

Predstavnici Opštine Herceg Novi na italijanskoj fregati Libećio

2318
2
Podijeli

Brod Italijanske Ratne Mornarice, fregata ITS LIBECCIO (F 572), klasa maestrale, uplovio je  u Luku Zelenika gdje će boraviti do 20 juna. Brod dolazi sa vježbe ADRION “LIVEX 2016” gdje je učestvovao i patrolni brod Mornarice VCG P-34.

fregata zelenika predstavnici opstine hn 1Predstavnici Opštine Herceg Novi, glavni adminitratorka Dobrila Šakotić, savjetnik predsjednice Vladimir Mračević i predstavnica Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Prelević, posjetili su danas fregatu Libećio.

Picerija i restoran

U posjeti su bili i predstavnici crnogorske Vojne Mornarice, kapetani korvete Zoran Ivanovski i Predrag Supić, kao i zamjenica ambasadora Italije u našoj zemlji Antonela Fontana. Njih su na brodu primili kapetan Kristo Salvatore Traeta i vojni ataše u Beogradu za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Paolo Papalardo.

Za zvanice je upriličena dobrodošlica i prikazivanje kratkog dokumentarnog filma o fregati Libećio, kao i o akcijama u kojima je tokom 35 godina svog postojanja učestvovala. O performansama i mogućnostima broda, predstavnike hercegnovske opštine upoznali su vojni ataše Papalardo i komandant Traeta.

fregata zelenika predstavnici opstine hn 2– Primiti ovakav brod u svoje vode jeste privilegija, uz napomenu da naša zemlja stremi evroatlantskim i NATO integracijama, i da se nadamo inače tradicionalnoj pomoći Italije Crnoj Gori na tom putu – istakla je glavna administratorka Opštine Herceg Novi, Dobrila Šakotić.

Uz izraženo lično zadovoljstvo, a ispred Opštine Herceg Novi, Šakotić je sa komandantom Traetom razmijenila prigodne poklone.

Predstavnici hercegnovske opštine su razgovarali i sa zamjenicom ambasadora Italije Fontanom, te pozvali to predstavništvo u posjetu našem gradu, na što je dobijen pozitivan odgovor, uz iskazano zadovoljstvo podrškom Amabasade Italije Hercegnovskom strip festivalu.

Zainteresovani mogu posjetiti brod sjutra u periodu od 15 do 18 časova.

2 Komentari

  1. A ko ce, da nece Natasa A?Ili Natasa M? ili Bojana B? ili Natasa L.?Neka cekaju upravni sporovi, mora neko reci dvije , a da se ne stidimo…Eeeee ,jadni Novi sto si docekao

  2. Sto ce glavni administrator u ovoj posjeti. Zna se sta je posao glavnog administratora. Gospodja se petlja u sve i svasta a svoj posao ne radi. Vidimo kako prolaze upravni i drugi postupci Opstine. Gospodjo vama je posao da se bavite papirima i aktima za ovo su placeni drugi ljudi.

Ostavite komentar

*

code