Predstavnici Opštine Kotor na finalnoj konferenciji IPA Adriatic projeka

Predstavnici Opštine Kotor na finalnoj konferenciji IPA Adriatic projeka

0
Podijeli

kotor ipa 2Finalna konferencija IPA Adriatic projekta prekogranične saradnje “Operativni plan upravljanja Jadranom-AdriGov”, u italijanskom gradu Kampobaso, bavila se nivoima upravljanja kao pokretaču politike jačanja EU strategije za Jadransko-jonski region (EUSAIR). Opštine Kotor je jednan od projektnih partnera, pa su učestvovale koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević i koordinatorka AdriGov projekta za Kotor Lena Pasinovic.
AdriGov je projekat evropske teritorijalne saradnje koordinira regija Molize. Započelo ga je 12 regionalnih vlasti zahvaljujući članstvu unutar Jadransko-jonske Euroregije, u kojoj se Opština Kotor nalazi od njenog osnivanja. Projekat treba da razvije institicionalnu saradnju u Jadransko-jonskom regionu i doprinose jačanju prekogranične saradnje kao i EUSAIR procesa. Kao partner na projektu AdriGov, Opština Kotor ostvarila je značajne rezultate koji će biti predstavljeni u Kotoru krajem juna.
kotor ipa Stjepcevic, Di Stazi, PasinovicNa Konferenciji su govorili predsjednik regije Molize, Paolo Di Laura Fratura i Generalni sekretar Jadransko-jonske Euroregije, Franćesko Koko, a na okruglom stolu i predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, Đovani Di Stazi.
Konferenciju je organizovala regija Molize, u saradnji sa regijom Abruzo, kako bi bili predstavljeni rezultati projekta ključnim akterima i krajnjim korisnicima. Događaj je okupio predstavnike akademskih krugova, lokalnih i regionalnih vlasti kao i razvojnih agencija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code