Predstavnici Opštine obišli MZ Igalo

Predstavnici Opštine obišli MZ Igalo

15
Podijeli

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić obišli su danas Mjesnu zajednicu Igalo, gdje su sa predsjednikom te MZ Zoranom Savkovićem razgovarali o aktuelnim problemima, nakon čega je uslijedio i obilazak terena.

Predstavnici opštine i mjesne zajednice obišli su nekoliko lokacija koje su od strane rukovodstva MZ označene kao problematične, kao što su napušteni poslovni prostori iznad prodajnog objekta “Aroma”, ili plato između tog objekta i stare Banje. Plato je potrebno dodatno komunalno urediti, dok je za poslovne prostore Opština Herceg Novi preuzela obavezu da će preko sudskih instanci tražiti da se prolazi zatvore, a sve kako građani ne bi prolazili kroz neugledne pasaže i prostore o kojima trenutno niko ne brine.

Picerija i restoran

Predmet obilaska su bili i pijaca i košarkaški teren u Igalu, uz zaključak da je teren potrebno urediti, okositi zelenilo oko istog, a pijacu dovesti u stanje adekvatno za prodaju prehrambenih proizvoda i dostojan rad prodavaca.

Tokom obilaska, razgovaralo se i o mogućnosti uređenja trotoara u Norveškoj ulici, trasom zelene površine od kioska kod košarkaškog terena do raskrsnice sa Skojevskom ulicom, i od raskrsnice do objekta MZ Igalo obodom “Ilijinog” parka. U Norveškoj ulici bi trebalo bolje regulisati način i vrijeme dolaska i odlaska dobavljača trgovinskim objektima, kako ne bi nastajale gužve i zastoji, pogotovo tokom ljetnjeg perioda.

Takođe, iz mjesne zajednice je sugerisano da bi određene maloprodajne kioske trebalo zamijeniti novim, pogotovo one koji nisu u funkciji ili su u istom obliku već poslednjih 40 godina.

Konjević i Andrić posjetili su i prostorije Džudo kluba “Igalo”, gdje je predsjednik kluba Svetozar Mustur ukazao na probleme sa hidroizolacijom sa strane prema košarkaškom terenu, a Opština Herceg Novi se obavezala da će pomoći po tom pitanju.

Konjević i saradnici obišli su i trasu ispred stare Banje gdje kompanija “Temko” radi sanaciju trotoara, a nakon toga i šetalište, sve do Titove vile. Iako su u prethodom periodu napravljeni pomaci, uočeni su komunalni problemi sa zakupljenim lokalima koji ne rade van turističke sezone, pa će narednih dana posebna pažnja biti usmjerena na regulisanje komunalnog reda po tom pitanju.

15 Komentari

 1. Anonimus…od kjih ti je baba pa si tako pametan…mora da se ubi od posla i obaveza, pa na svaki komrntar ti imas da dodas po neku…eto. “, leba ti” ..

 2. kada su stigli do igala moglo bi se u nekoj od narednih posjeta obratiti paznja na bazen u institutu da se vidi ispunjava li se ijedan uslov za treniranje malih plivaca

  8
  2
 3. OCEMO DA SE I U KRUSEVICAMA ODRZI ZBOR MJESTANA I DA KONACNO I MJESTANI POCNU NESTO DA SE PITAJU.DOSTA NAM JE V.D. PREDJEDNIKA KOJE IMENUJU U OPSTINI A KOJI I NE ZIVE NA KRUSEVICAMA.KAKO JEDAN COVJEK MOZE DA BUDE I PREDSJEDNIK I MJESNI I NADZORNI ODBOR???

  14
  3

Ostavite komentar

*

code