Predstavnici Opštine obišli Pode

Predstavnici Opštine obišli Pode

3174
16
Podijeli

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marija Andrić obišli su danas naselje Podi, gdje su sa građanima posjetili nekoliko lokacija i razgovarali o aktuelnim problemima te mjesne zajednice, ali i o razvoju turističkih potencijala, uz mogućnost gradnje etno sela.

Sa predstavnicima Opštine Herceg Novi teren su obišli i mještanin Drago Kosać, predsjednik Mjesne zajednice Podi Jovica Misinezović i sekretarka MZ Biljana Jačeglav.

Picerija i restoran

Predstavnici Opštine Herceg Novi i mještani obišli su zaselak Brajkovina, u kojem sada ima petnaestak domaćinstava, kao i lokalni put koji bi trebalo rekonstruisati. Privatni investitori koji grade u okolini puta iskazali su interesovanje da zajedno sa Opštinom učestvuju u rekonstrukciji. Dogovoreno je da će lokalna samouprava u narednom periodu raditi na iznalaženju modela investiranja, kako bi se što prije pristupilo rješavanju problema sa oronulim putem, kako zbog jačanja turističkih potencijala, tako i zbog poboljšanja uslova života svih mještana i gostiju.

Nakon Brajokovine, mještani i predstavnici Opštine obišli su park Čipovina, gdje su Pođani iskazali potrebu za dodatnim angažovanjem radnika Komunalno stambenog preduzeća u periodu pred održavanje „Prvomajskog uranka“, kako bi na vrijeme sve bilo pokošeno i spremno za zabavni i sportski program. Mještani su sa potpredsjednikom Konjevićem i načelnicom Andrić obišli i zaselak Topovi i lokalni put, uz akcenat na poboljšanje kanalizacione infrastrukture na toj lokaciji.

U zaseoku Crmnica obišli su lokacije na kojima se svojevremeno pojavilo klizište. Ono je sada sanirano, ali nedostaju drenažni kanali. Dogovoreno je da će sledeće sedmice biti održan sastanak potpredsjednika, mještana i Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku održivost, kako bi sanacija klizišta bila u potpunosti završena.

16 Komentari

 1. Kad bi mogli ikako da niđe ne idu možda bi ih mnogi i podržali,ali ova šetnja ih nagrdi,mnogi ih ocijene i kraj.Ne treba obilazit,nego uraditi ono što se može ili odustati.Pare skupe od naroda i onda za narod ne preostane,samo prazna pričica.

  13
  3
 2. CRMNICA je u opštini Bar na Podima sigurno nije , a kad su već bili gore što ne obiđoše i kamenolom gdje se prave “vile” kako kaže radio jadran

  25
  3
 3. E jadne li i opstine i vlasti kada vam i na 2 km od centra grada treba terensko vozilo(vidi se na slici),o kakvom razvoju da pricate kad puteva nemamo,vi se samo dzabe vozikate okolo sa rotacijom kao da ste FBI.

  35
  5
 4. Kada ce te na Krusevice zakazati zbor gradjana da se izabere mjesni odbor i predsjenik mjesne zajednice?Onom vasem privremenom predsjedniku uskoro istice mandat od 90 dana a jos nije uspio zakazati zbor,ima li iko bistar da mu kaze da mu je to osnovna obaveza zasto je i imenovan.
  Dosta nam je vise da petljate mjestanima iza ledja.Sve radite preko veza i vezica pa cak i prostu cinjenicu da sazovete zbor gradjana.Sramota.

  24
  4
 5. pa realno betoniranje koje rupe na putu i jest najveci domet ove vlasti , vece probleme vise ne spominju trazili smo sada gledajmo i cekajmo neka bolja vremena koja ovaj grad nece uskoro vidje !!!!

  24
  4

Ostavite komentar

*

code