Predstoji bolja saradnja Skupštine i NVO sektora

Predstoji bolja saradnja Skupštine i NVO sektora

887
3
Podijeli

Sve nevladine organizacije koje imaju validna rješenja i ušle su u registar nevladnih organizacija, imaju pravo da učestvuju u radu sjednica Skupštine opštine Herceg Novi, tako što će delegirati svoje predstavnike. Za jednu tačku dnevnog reda odrediće se jedan predstavnik po dogovoru NVO sektora. To je jedan od 9 zaključaka sa današnjeg sastanka predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi, Miloša Bigovića sa predstavnicima nevladinih organizacija iz Herceg Novog.

H

Pored toga, NVO treba da dostave radnu verziju, predlog ili nacrt pravilnika o raspodjeli sredstava, da utvrde pravilnik ili nacrt odluke o korišćenju prostorija i obezbjeđenju prostornih uslova za rad NVO sektora.

Picerija i restoran

Takođe i da predlože odluke o tradicionalnim aktivnostima i onim od posebnog značaja.

Na zvaničnom sajtu Opštine biće postavljen  spisak svih regularnih NVO. Skupština opštine upućivaće nadležnom organu izvršne vlasti dopis kojim će tražiti jasnu i preciznu formulaciju o proceduri u slučajevima kada se održavaju aktivnosti i događaji neprofitabilnih nevladnih organizacija na javnim površinama.

Biće organizvani i sastanci Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport i NVO sektora, a nadležnom Sekretarijatu i DOO Parking servisu biće upućen dopis za dodatan broja parking mjesta za lica da invaliditetom.

Sastanak je upriličen kako bi se unaprijedila saradnja zakonodavnog organa vlasti i nevladinog sektora. Od predstavnika nevladnih organizacija mogle su se čuti primjedbe na netransparentnost rada Komisije za raspodjelu sredstava nevladnim organizacijama tokom prethodne dvije godine, vrijeme raspisivanja konkursa za dodjelu sredstava nevladnim organizacijama, kao i na finansijsko stanje i situaciju sa manjkom raspoloživog prostora za NVO sektor.

3 Komentari

  1. Jedina prava , neprofitna , dobrovoljna volonterska NVO koja okuplja skoro 50 članova je radio klub “Herceg Novi ” . To se pokazalo i ovih dana požara kada sistem državnih i opštinskih radio veza nije funkcionisao pa su radio-amateri na čelu sa komandantom njihove RMZO Đurom Krnićem uspostavili svoj i koordiniral gašenjem . Uspješno su navodile ukrajinski a srećna okolnost je bila i ta da je komandant Krnić znao ukrajinski jezik koji je različit od ruskog . Valja će opština znati da nagradi ovu NVO kojoj nikad nije dala donaciju a račun im je prazan.

  2. Izvinjavam se a ko je zvao NVO sektor? I zasto mnogi nisu pozvani a prepoznati po radu?
    I dokle vise prica o prostorijama kad to nije obaveza opstine ni drzave!?!?!?!

Ostavite komentar

*

code