Predstoji izrada DUP-a Baošića

Predstoji izrada DUP-a Baošića

1051
2
Podijeli
 

DUP BaošićiSekretarijat za prostorno planiranje, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine donio je Odluku o izradi DUP-a Baošići, sa Programskim zadatkom. Finansijska sredstva potrebna za izradu ovog Plana obezbijediće se iz opštinskog budžeta.
Rok za izradu Nacrta plana je 90 dana od dana potpisivanja Ugovora o izradi. Rok za izradu Prijedloga plana je 60 dana od završetka javne rasprave.
Kroz izradu ovog planskog dokumenta u skladu sa zakonskom regulativom i planskom dokumentacijom višeg reda, karakterom mjesta, njegovim razvojnim potrebama i raspoloživim resursima prostora, utvrdiće se odgovarajuća organizacija i detaljna namjena površina, te definisati precizni uslovi i smjernice za uređenje prostora i izgradnju objekata radi zadovoljenja potreba lokalnog stanovništva i turista, kaže se u Odluci.
Uslov je očuvanje i unaprjeđenje ambijentalnih karakteristika šireg i užeg područja, i obezbjeđenje funkcionisanja predviđenih sadržaja planiranjem odgovarajuće saobraćajne i tehničke infrastrukture, vodeći računa o uslovima zaštite životne sredine.
Odluka će stupiti na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom listu Crne Gore. U obrazloženju Odluke navodi se da novo plansko rješenje treba detaljno da sagleda zatečeno stanje na ovom prostoru prepozna preostale potencijale mjesta i uoči zajedničke potrebe svih korisnika prostora kako bi se obezbijedilo njegovo održivo korišćenje.
Planom je neophodno utvrditi i prostorno definisati zone izgradnje i lociranja novih sadržaja i aktivnosti, uz obezbjeđenje i rješenja saobraćajne i tehničke infrastrukture koja će ih podržavati i neće narušavati sredinu.
Nova područja izgradnje moraju biti u skladu sa procijenjenim prostornim potencijalima i utvrđenim kapacitetima sredine.
Kako naselje Baošići trenutno nema DUP, a s obzirom da je stanje izgrađenosti u prostoru bitno promijenjeno i da su iskazane potrebe građana i privrednih subjekata za kvalitetnijim i funkcionalnijim uređenjem prostora, radi sprječavanja daljih konflikata u prostoru, neophodna je izrada ovog planskog dokumenta za prostor cijelog naselja.

2 Komentari

  1. To je onaj plan sto je na skupu prijrc7/8god. MANDA predlagao da se cepa. Bapsici vazda zadnha rupa na svirali s Belko gradi na obali bez plana. Cele na fonjem putu sa balkonima na uloci. MAX super sa JP MD.

  2. Bravo za Opstinu! Bravo za Kadica! Bravo za DPS! Vise od decenije mjestani cekaju na izradu DUP-a Baosica,prvenstveno zbog ne azurnosti pojedinaca i mocnika iz SNP-A IZ Baosica!!!!
    Baosici su najveci potencijal za razvoj stambeno-turisticko/poslovnih objekata u Opstini Herceg Novi! Bravo Mladene! BRAVO DPS!

Ostavite komentar

*

code