Predstoji izrada DUP-a Baošića

Predstoji izrada DUP-a Baošića

1418
2
Podijeli

DUP BaošićiSekretarijat za prostorno planiranje, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine donio je Odluku o izradi DUP-a Baošići, sa Programskim zadatkom. Finansijska sredstva potrebna za izradu ovog Plana obezbijediće se iz opštinskog budžeta.
Rok za izradu Nacrta plana je 90 dana od dana potpisivanja Ugovora o izradi. Rok za izradu Prijedloga plana je 60 dana od završetka javne rasprave.
Kroz izradu ovog planskog dokumenta u skladu sa zakonskom regulativom i planskom dokumentacijom višeg reda, karakterom mjesta, njegovim razvojnim potrebama i raspoloživim resursima prostora, utvrdiće se odgovarajuća organizacija i detaljna namjena površina, te definisati precizni uslovi i smjernice za uređenje prostora i izgradnju objekata radi zadovoljenja potreba lokalnog stanovništva i turista, kaže se u Odluci.
Uslov je očuvanje i unaprjeđenje ambijentalnih karakteristika šireg i užeg područja, i obezbjeđenje funkcionisanja predviđenih sadržaja planiranjem odgovarajuće saobraćajne i tehničke infrastrukture, vodeći računa o uslovima zaštite životne sredine.
Odluka će stupiti na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom listu Crne Gore. U obrazloženju Odluke navodi se da novo plansko rješenje treba detaljno da sagleda zatečeno stanje na ovom prostoru prepozna preostale potencijale mjesta i uoči zajedničke potrebe svih korisnika prostora kako bi se obezbijedilo njegovo održivo korišćenje.
Planom je neophodno utvrditi i prostorno definisati zone izgradnje i lociranja novih sadržaja i aktivnosti, uz obezbjeđenje i rješenja saobraćajne i tehničke infrastrukture koja će ih podržavati i neće narušavati sredinu.
Nova područja izgradnje moraju biti u skladu sa procijenjenim prostornim potencijalima i utvrđenim kapacitetima sredine.
Kako naselje Baošići trenutno nema DUP, a s obzirom da je stanje izgrađenosti u prostoru bitno promijenjeno i da su iskazane potrebe građana i privrednih subjekata za kvalitetnijim i funkcionalnijim uređenjem prostora, radi sprječavanja daljih konflikata u prostoru, neophodna je izrada ovog planskog dokumenta za prostor cijelog naselja.

2 Komentari

 1. To je onaj plan sto je na skupu prijrc7/8god. MANDA predlagao da se cepa. Bapsici vazda zadnha rupa na svirali s Belko gradi na obali bez plana. Cele na fonjem putu sa balkonima na uloci. MAX super sa JP MD.
  0  0
 2. Bravo za Opstinu! Bravo za Kadica! Bravo za DPS! Vise od decenije mjestani cekaju na izradu DUP-a Baosica,prvenstveno zbog ne azurnosti pojedinaca i mocnika iz SNP-A IZ Baosica!!!!
  Baosici su najveci potencijal za razvoj stambeno-turisticko/poslovnih objekata u Opstini Herceg Novi! Bravo Mladene! BRAVO DPS!
  0  0

Ostavite komentar

*

code