PREGOVORI OKO OTPREMNINA ZA BIJELSKE STEČAJCE KRENULI SA „MRTVE TAČKE“

PREGOVORI OKO OTPREMNINA ZA BIJELSKE STEČAJCE KRENULI SA „MRTVE TAČKE“

98
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iako se situacija pred kapijom JBB u stečaju ne mijenja već skoro dva mjeseca, bivši radnici su i dalje u protestu, sa druge strane, napreduju pomalo pregovori oko rješavanja njihovog statusa i daljeg angažovanja.

Stečajci iz Bijele ponovo su razgovarali sa stečajnim upravnikom Žarkom Ostojićem, koji im je najavio da bi problem oko isplate otpremnina mogao biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Vlade.
“To je svakako korak naprijed i znak da pregovori idu u pozitivnom pravcu. Ako postignemo dogovor bićemo spremni da počnemo sa radom”, kaže nam predsjednik Sindikata JBB u stečaju, Mladen Krivokapić.
Ipak, otpremnine im ne bi mogle biti isplaćene po kolektivnom ugovoru kako su to kategorično radnici od početka protesta zahtijevali:
“Našao bi se neki model da budemo zadovoljni i mi koji ne pristajemo na socijalni program, kao i Vlada koja ne može da ispuni kolektivni ugovor. Ali opet, dok ne budemo dobili zvaničnu ponudu, ne možemo ni licitirati niti znamo o kojoj se svoti novca radi. Ono što je najbitnije jeste da postoji volja da se sve pomjeri sa “mrtve tačke” “, navodi Krivokapić.
On dodaje i da radnici ne znaju precizno kolika je razlika između otpremnina po kolektivnom i socijalnom programu, jer im ti podaci nijesu dati na uvid. No “ustupci” će vjerovatno biti obostrani – “mi možda korak nazad, Vlada korak naprijed”, ilustruje Krivokapić.
“Taj zaključak sa Vlade bio bi nam makar neka garancija i mi bismo momentalno ušli da radimo po onim uslovima 90+90 dana, što je bila posljednja ponuda stečajnog upravnika”, ističe Krivokapić.
Istovremeno u Sindikatu vjeruju i da bi mogao biti riješen status 65 penzionera koji takođe čekaju otpremninu, a otišli su u prijevremenu penziju nakon 30 godina staža.
Oni ističu i da u borbi za svoja prava nijesu sami i dobijaju konkretnu pomoć, novčane dotacije na kojima su zhavalni kompaniji “Carine” d.o.o. Podgorica i “Azalea Maritime” iz Bijele.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code