PREKO 25 MILIONA PTICA STRADA SVAKE GODINE NA MEDITERANU

PREKO 25 MILIONA PTICA STRADA SVAKE GODINE NA MEDITERANU

295
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Dokument „The Killing” predstavlja prvu naučnu studiju u kojoj je kvantifikovan obim nezakonitog lova ptica širom Mediterana, a objavio ga je BirdLife International, čiji je član Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore.

Rezultati istraživanja su pokazali da postojeća pravna regulativa nije učinila mnogo u suzbijanju nezakonitog lova preko 25 miliona ptica godišnje.
Sveobuhvatno istraživanje pokazalo je da su tri oblasti – Famagusta na Kipru, brana Menbej-Tishreen u Siriji i El Manzala u Egiptu – najkritičnije od svih jer statistika broji da godišnje više od pola miliona ptica bude ulovljeno.
Na Balkanu kao najkritičnije identifikovane su Hrvatska i Albanija.
Populacija 40 različitih vrsta migratornih ptica pjevačica u Evropi, sada vrtoglavo opada. Brojnost evropske grlice (Streptopelia turtur) opala je za 30% od početka milenijuma, a u nekim zemljama i do nevjerovatnih 90%.
Evropska komisija objavila je 15. juna 2015. evropsku crvenu listu ugroženih vrsta ptica. Prema rezultatima ove procijene, 13% od 533 procijenjene vrste pod prijetnjom je na području Evrope, što čini 67 vrsta, od toga 10 kritično ugroženih (najviši stepen ugroženosti).

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code