PREKO 300 UČESNIKA PJEŠAČILO OD KOTORA KA LOVĆENU

PREKO 300 UČESNIKA PJEŠAČILO OD KOTORA KA LOVĆENU

108
0
Podijeli

pjesacki dan aTrasa Kotor – Lovćen – Kotor koju su iz PK “Vjeverica” odredili protekle subote za 5. Pješački dan bila je ovoga puta izazov za preko 300 učesnika i pratilaca iz Crne Gore i regiona.
– U tri kategorije takmičilo se 297 članova i 22 članice PK “Vjeverica” u pratnji. Najviše, 241 je bilo zainteresovanih za maraton do Njegoševog mauzoleja, potom 44 u kategoriji pješačke ture – do prevoja Krstac i samo 12 u rekreativnoj turi – do zaravni Praćišta.

pjesacki dan 1U maratonu za muškarce 1. mjesto osvojio je Vladimir Kot (Rusija) koji je postigao vrijeme (4:10:50 h). Drugo mjesto pripalo je Zoranu Đukanoviću sa Cetinja (4: 13:05 h) i treće mjesto Saši Kulinoviću iz PK “Niskogorci” Herceg Novi, koji je marathon prešao za (4:19:45 h).
U maratonu za žene pobjednica je Tina Čavor (Gimnazija Kotor) koja je stazu prešla za 8:22:33 h. Drugo mjesto pripalo je Hani Grant iz Brisela (8:24: 50 h), a treće Moniki Podsklanovoj Šuhajdovoj iz Slovačke (8:33:12 h).
Najstariji učesnik maratona bio je Čedo Smiljanić (1946. god.) a najstariji kompletnog Pješačkog dana – Mitar Vujičić (1941 god.) Najmlađa učesnica pješačkog dana bila je 8-godišnja Andrea Ulama.
pjesacki dan 2– Zadovoljstvo je bilo prirediti ovaj događaj. Sve je bilo lakše uz pomoć sponzora. Zahvalni smo doktorima Milošu i Ivanu koji su proveli volonterski jedan čitav dan sa nama na stazi. Puno hvala najdražim prijateljima iz Boke, posebno iz Herceg Novog, a onda i svima iz okruženja. Pozdravljamo sve učesnike u nadi da su proveli lijep dan sa nama u prirodi, što nam je bio cilj – poručili su organizatori iz kotorskog PK “Vjeverica”.

Picerija i restoran

 

Iz ovog kluba najavljuju sljedeću turu već narednog vikenda, takođe u kotorskom zaleđu, ukoliko ih vrijeme bude poslužilo.

Foto: PK Vjevericapjesacki dan 3pjesacki dan 5pjesacki dan 4

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code