Preko 50 radnika opštinskih službi u Kamenarima: Ugroženi očekuju pomoć države

Preko 50 radnika opštinskih službi u Kamenarima: Ugroženi očekuju pomoć države

13
Podijeli

Naselje Kamenari, gdje je skoro 50 domaćinstava pogođeno jučerašnjim neveremenom, obišao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić sa saradnicima, a sve komunalne službe, Komunalna policijai Služba zaštite i spasavanja i dalje maksimalno rade kako bi se građanima izašlo u susret na svaki mogući način, saopšteno je iz opštinskog press-a.

Kako je Katić kazao, i tokom jučerašnjeg obilaska Brajkovine i Poda, stariji mještani su potvrdili da ne pamte nevrijeme kakvo je zadesilo ta naselja u noći sa petka na subotu. Da li se radi o rijetkoj pojavi, ili nečemu što će se ponavljati, ostaje na nadležnim državnim službama da utvrde, kako bi ubuduće bilo moguće raditi procjene i eventualno na vrijeme obavijestiti građane o pojavama ovakve prirode, dodao je predsjednik Opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

-Zadovoljan sam da su sve službe Opštine Herceg Novi zaista reagovale onako kako bi i trebalo da se reaguje. Juče i danas se pedesetak ljudi iz Službe zaštite i spasavanja, iz DVD Bijela i ostalih komunalnih preduzeća, zaista maksimalno trude da izađu u susret svim ljudima kako bi svi zatečeni problemi na terenu bili otklonjeni u što bržem roku- kazao je Katić.

Opština Herceg Novi formirala je Komisiju za procjenu štete nastale na objektima, pa će u skladu sa svojim mogućnostima i sredstvima obezbijeđenim iz budžetske rezerve, a uz izvještaje Komisije, pomoći svima za koje se utvrdi da im je potrebna takva vrsta pomoći.

Mještani Kamenara potvrdili su veliko zalaganje i pravovremeno reagovanje nadležnih komunalnih službi, ali i omladine tog naselja koja juče i danas učestvuje u popravkama krovova i oštećenih kuća.

– U ovom naselju imamo 34 kuće po popisu, a za neke kuće još ne znamo u kakvom su stanju, jer su zatvorene. Gdje god je bio problem sa krovom, kuće su poplavile. Svi su bez struje, dosta namještaja je uništeno, osim zidova, a i to je na pojedinim kućama uništeno – navodi potpredsjednik Mjesne zajednice Kamenari, Igor Popović, uz konstataciju da je materijalna šteta ovakvog obima izazov za državu.

– Apelujem na sve institucije države, na Morsko dobro, koje i ubira ogromne prihode ovdje na Kamenarima, mislim da je sada prava prilika da sa dijelom sredstava pomognu mještanima u sanaciji kuća. Apelujem i na Vladu Crne Gore, svi smo građani i plaćamo poreze i doprinose, i kao malo turističko mjesto pomažemo ovoj državi u razvoju ekonomije, za bar neku pomoć kako bi se ovim ljudima pomoglo da uđu u svoje kuće, poručuje Popović.

On se zahvalio vatrogascima iz Meljina i dobrovoljcima iz Bijele, koji su, kako je naglasio, bili na visini zadatka i više od toga. Riječi hvale upućene su i Komunalno stambenom preduzeću, Čistoći i Vodovodu , ali i privatnicima koji su svoja sredstva dali na korišćenje bezuslovno.

Obilasku Kamenara i domaćinstava pogođenih nevremnom prisustvali su i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić i direktorica Komunalno stambenog preduzeća Jasmina Konjević, kaže se na kraju saopštenja

13 Komentari

 1. A gdje je država i ministar za vanredne situacije..pa makar bilo ko da izadje i kaže nam da nema brige jer je sve pod kontrolom.Država je ta kojoj plaćamo poreze i doprinose..ili Hn nije u državi?!

  10
 2. Da nije bilo ove nestecne pijavice,koja je malom mjestu Kamenari nanijela veliku materijalnu stetu,”mozak”od opstine ne bbi se udostojio da posjeti Kamenare.Katicu ovo kaze ko si i sto si,jer te Josica davno moli da je posjetis i da ti stanovnistvo iznese probleme koji su nagominali.

  25
  11
 3. Dodje sveska na dva lista a godina tek prodje…vidite li opstinari dje god se vas rad spominje,svidjanja malo i to malo je od onih sto uzivaju sa vama u cetvorogodisnjem mandatu. Znam da ste i sami svjesni ovog ali kako radite boljem se i ne mozete nadati.Podrska uze i sire familije koju ste zaposlili nece vam biti dovoljna za sledece izbore.Kako radite tako ce vam se i vratiti.Zivi bili pa vidjeli!

  29
  15
 4. Zato danas nisu ostavili ni jedno vozilo da se pomogne bolnici,a juče su obećali. Sve im je bitnije osim bolnice, a kada im se nešto desi prvi trče tamo da se liječe. Naša opština je dno dna

  38
  19

Ostavite komentar

*

code