Preko milion eura za rekonstrukciju magistrale od Servisne zone do Mojdeškog puta

Preko milion eura za rekonstrukciju magistrale od Servisne zone do Mojdeškog puta

2915
11
Podijeli

magistrala igalo sportski centar rjDirekcija za saobraćaj Crne Gore planira veliku rekonstrukciju magistralnog puta, u dužini od 2,5 km, od skretanja za Servisnu zonu do skretanja za Mojdeški put. Na tenderu je posao projektanta za formiranje tehničke dokumentacije dobio Republički zavod za projektovanje i urbanizam AD Podgorica. U toku je revizija pojedinačnih segmenata dokumentacije.

Kada to bude okončano, biće raspisan tender za izbor izvođača radova, što se planira u drugom dijelu godine, kazao je za Radio Jadran, samostalni savjetnik u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Nikola Arnaut. Budući da tenderska dokumentacija još nije formirana, u ovom trenutku ne može se licitirati sa vrijednošću radova, kao i početkom i dužinom trajanja rekonstrukcije, ali prema sadašnjim procjenama riječ je o investiciji od preko milion eura. Kako Arnaut pojašnjava riječ je o cjelokupnoj rekonstrukciji pomenute dionice:

Picerija i restoran

“Radiće se novi kolovozni zastor, rigole, ivičnjaci na mjestima gdje je neophodno, biće integrisan novi sistem prihvata atmosferskih voda što znači da će hidrotehnički biti sanirana čitava putna trasa, sa sistemom slivnika i svega što je potrebno da bi se voda uklonila sa kolovoza. Tu su i dva mosta – jedan na petlji i jedan kod skretanja za Mojdež na kojima će takođe biti izvedena rekonstrukcija – sanirane ograde i pješačke staze, kao i dodatne intervencije na samoj konstrukciji mosta ukoliko bude potrebno”, pojasnio je Arnaut.

Tokom rekonstrukcije saobraćaj neće biti obustavljen, jer je to jedina komunikacija Crne Gore sa Hrvatskom, tako da će izvođač radova morati da obezbijedi saobraćanje jednom trakom:

“Saobraćaj kroz Herceg Novi neće biti ni u jednom slučaju obustavljen. U završnoj fazi radova, kada se bude polagao asfaltni zastor, moguće je da će biti zastoja do sat, ali vjerujem da ni toga neće biti“.

Direkcija je raspisala Javni poziv za investiciono presvlačenje puteva u tzv. sekciji Kotor, što podrazumijeva i puteve od Debelog brijega do Kotora. Mehanizacija Crnagoraputa već je počela određene radove u Bijeloj gdje pripremaju dionice za asfaltiranje. Do 20. aprila na potezu od Bijele do Debelog brijega treba da se okončaju manji sanacioni zahvati na ovoj trasi, površine 3 hiljade m² asfalta. Riječ o investiciji nešto većoj od 20 hiljada eura.

U toku je tenderska procedura i za izbor izvođača radova na presvlačenju oko kilometar putnih dionica u gradu, površine oko 7 hiljada kvadratnih metara.

11 Komentari

 1. Lijepo je što će se nešto raditi i u našoj opštini,ali bih ukazao na jedan propust koji se nigdje ne pominje.
  Treća saobraćajna traka od klaonice do Jokmegdana nije nikad završena već je negdje oko pekare Šušić jednostavno prekinuta.To je ,navodno,urađeno jer je trebalo rekonstruisati neki potporni zid za koji nisu bila predviđe dovoljna financiska sredstva.
  Bez obzira koji je razlog to dovodi do ogromih zastoja kada se pojača saobraćaj,naročito ljeti.jer auti iz dvije trake naglo prelaze u jednu pa ako se uzme u obzir da te trake nemaju istu „brzinu“vrlo često dolazi i do sudara.
  Predpostavljam da bi trebalo prije svih pomenutih radova,završti ovaj posao jer za njega postoje svi projekti,a mogao bi se raditi i u sezoni jer postoji alternativni put.
  0  0
 2. Po dobrom obicaju zastoje ce organizovati u terminima kad ima najvise prometa…koji bistrov je odredio da se asfalt skida u petak u 1300 na magistrali kad je smjena u skolama i firmama.i sad vec dva dana stoji da testiramo amortizere i deremo gume..kao u cudu nevidjenom..nije inzenjer..fale mu dva ispita
  0  0
 3. Hocemo mjesnu zajednicu Bajkovina ! Ugusila nas ova zona sa prasinom i bukom, dosli smo pre njih ovde a sada trpimo sve ovo. Godinama trazimo resenje ali nema od vlasti pomoci. Ako im je skupo da se sele neka nam urede zivotno okruzenje da ih lakse trpimo.
  0  0
 4. Herceg-Novom treba, pod hitno, zaobilaznica, pa rekonstrukcija svih puteva posebno seoskih.Ako uzmemo u obzir da puno mladih ljudi, omladine i djaka jos uvijek zivi na selu-najbolji primjer selo Mojdez- i katastofalno stanje puteva u tim sredinama , rjesenja treba traziti u okvirima razvijanja sela i infrastrukture.Nema razvijenog grada bez razvijenih sela i omladine koja je odlucila da ostane u njima.Izgradnjom zaobilaznice oslobadja se magistrala velikog saobracajnog prometa i omogucava izgradnju skole kod Sportskog centra bez mnogo rizika po djecu. Herceg Novom trebaju domacini koji ce razmisljati za 50 godina unaprijed i jednim planom obuhvacati vise projekata zajedno.Na nasu zalost mi takvih nemamo ili nesmijemo da imamo
  0  0
 5. I put do Servisne zone je u katastrofalnom stanju a tome doprinose i ležeć policajci koji nemaju pravu svrhu jer nema ni škole ni pješaka na tom putu tako da se mora barem presvući novim asfaltom jer se mnogo puta krpio betonom
  0  0

Ostavite komentar

*

code