Premijera „Adama i Eve“ uspješan rediteljski, glumački i produkcijski rad

Premijera „Adama i Eve“ uspješan rediteljski, glumački i produkcijski rad

1671
10
Podijeli

adam i eva premijera 180316 1U prepunoj Dvorani Park i ovacije publike sinoć je izvedena prva pozorišna produkcija Herceg festa, predstava  „Adam i Eva“, po komadu Miroslava Krleže, u režiji Slobodana Milatovića, sa mladim glumcima iz Novoga Danilom Babovićem, Bojanom Malinovskom, Milošem Pejovićem i Srđanom Đorđevićem.

Nastupati pred svojom publikom veliki je izazov i dodatni motiv, kazao je Miloš Pejović. Izrazio je uvjerenje da su uradili dobru predstavu i zadovoljan je likom  Gospodina.

Picerija i restoran

– U njemu se  najbolje ogleda ta moja adaptacija Krleže. U jednom liku je deset likova, i to mi je bilo najzanimljivije, istovremeno sam se toga najviše bojao, da ne odem u neku ironiju. Vizuelno predstava  ima formu bajke pa je  sve to pomalo ublaženo, kazao je Pejović.

Malinovska se kako je kazala  glumački „otvorila“ u čemu joj je mnogo pomogao reditelj Milatović:

– On hoće da čuje glumca, bitno mu je da se glumac dobro osjeća na sceni, pusti da u ulogu unesemo svoje damare, svoje nemire, potrebe, nezadovoljstvo, naravno ne na štetu svoje rediteljske ideje.

adam i eva premijera 180316 2Danilo Babović je  zahvalan Herceg Festu na podršci.

– Stevan Koprivica nas profesorski i prijateljski  uputio i pomogao da se glumački  pronađemo u ovom tekstu koji je genijalan. Mislim da je ovo veliki korak za Herceg Novi i pravi produkcijski poduhvat. Napravili smo dobru predstavu.

Reditelj Milatović ističe da je bilo rizično poigravati se sa Krležom i pokušati da sve to bude izneseno čisto.Adam i Eva  je za njega  zanimljiviji tekst nego  Glembajevi.

– Imao sam priliku da mu priđem na malo radikalniji način. Sama tema je zanimljiva. priča  kompletna, a dramaturški nije toliko složena. Predstava se sastoji od tri žanrovski različita dijela-od melodrame do jedne poetske vizure i čak na kraju groteske. Za mene kao reditelja je  bilo zanimljivo kako da radimo taj komad, a da to bude igra – kazao je Milatović uvjeren da će predstava biti gledana, jer je  pitka i  ima umjetničku vrijednost.

Utisci puzblike su izuzetni, a dramaturškinja Marija Čolpa smatra da je Adam i Eva  neobično uspješan i tipičan rediteljski rad  Slobodana  Milatovića.

10 Komentari

 1. Konacno,bravo herceg fest,bravo svima,bravo ideji ,bravo za Steva i idemo naprijed,idemo u nazad ustvari idemo na pocetak ali ovaj put drugaciji i da se nikad vise ne ponovi mrak hercegnovske kulturne scene jer niko nema pravo oteti nam tekovine kulturne,stvaralacke,uljudne i iskrene,kulturom i naslijedjem zacinjene.
  Niko nikad vise ne smije oteti iznasih ruku nase blago,naslijedje i istoriju.
  Zato Vi u Herce g festu imate istorisku ulogu i odgovornost i ne brinite , niste sami.Volimo Vas.
  0  0
 2. Izuzetna predstava, potpuno drugačija od svega što je Milatovic do sada radio . Miloš fascinantan, Bojana izuzetno težak glumački zadatak iznijela , a obzirom na njen raskošan talenat , tek će nadograditi lik, Banović iako s manje glumackog skustva uspjeva da se nosi sa zadatkom.Posebnost predstave ogleda se i u liku koji tumači bez i jedne Izgovorene riječ Srdjan Djordjevic (što spada u teze glumačke zadatke),sa toliko nevjerojatne lakoće da je teško prihvatiti činjenicu da je ovo prvi njegov susret s pozoristem. Opstina bi trebalo da obrati paznju na pojedine zaposlenike, koji odlazak u teatar doživljavaju kao priliku za ispoljavanje svih svojih frustracija. tužno, nepristojno , vulgarno, dragi izborasi.
  0  0
 3. Krasno,Novi ovo zasluzuje,Novi i jeste to uvjek bio,grad bogat ljepotom prirode i kvalitetom svojih Novljana(koji odisu duhom civilizovanosti i kulturne prefinjenosti)…To je nas Novi!!!
  0  0
 4. Maestralno. Sjajno. Komad dostojan mnogo vecih pozorisnih centara. Ni u Beogradu nema mnogo ovakvih premijera godišnje. Samo naprijed. Ulažite i u Hercegnovsko pozorište, dignite ga na rang profesionalnog, skrajnite licne sujete. Lijepo bi bilo da se u buducnosti ovakve predstvae izvode u koprodukciji HP i HF, kao i da postanu uobičajen događaj, a ne samo izuzetnost vrijedna hvale.
  0  0
 5. Sve pohvale mladim glumcima. Milos je fascinantan bice veliki glumac. Jedna sugestija Herceg festu ako ne mozete kada pocne predstava zabraniti ulaz ovima sto kasne makar podmazite vrata koja skripe uzasno iritira i ometa ne samo publiku nego i glumce.
  0  0
 6. Ovo je civilizacijski,kulturni pomak za grad,ma kako ga ko tumacio.Sjajna rola D. Babovica,maestralna M. Pejovica,produkcija savrsena,rezija odlicna,sve kad se skupi novitada za Novi,svakako napredak.BRAVO STEVANE,BRAVO NASA DJECO,BRAVO I VELIKOM DIJELU PUBLIKE.
  0  0

Ostavite komentar

*

code