PREMIJERA “BRIŠI OD SVOJE ŽENE” HERCEGNOVSKOG POZORIŠTA

PREMIJERA “BRIŠI OD SVOJE ŽENE” HERCEGNOVSKOG POZORIŠTA

157
0
Podijeli

Hercegnovsko pozorište u okviru HAPS-a večeras će premijerno odigrati obnovljenu predstavu ovjenčanu brojnim nagradama, po tekstu Reja Kunija, ”Briši od svoje žene” u režiji Dragana Jakovljevića.

Prije 19 godina prvi put je izvedena 9. juna 1995. godine na Republičkom festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, a tek nakon toga u Herceg Novom 11. juna 1995. godine.
Premijeru su najbolje najavile nagrade: za režiju Draganu Jakovljeviću, za najbolju mušku ulogu Vladanu Paju Milanoviću, za najbolju žensku epizodu Branki Knežević.
Na Saveznom festivalu u Vranju, u oktobru te godine, “Briši od svoje žene”, odnosno Hercegnovsko pozorište osvojilo je drugu nagradu u konkurenciji predstava iz tadašnje Jugoslavije. Zlatne maske Festivala: Dragan Jakovljević za režiju i Pajo Milanoviću za glavnu mušku ulogu.
Predstava je igrana i na pozorišnom Festivalu u Prizrenu, u još nekoliko gradova, petnaestak puta u Herceg Novom. Početkom 1996. obnovljena je sa Zoricom Cvitković, Danijelom Femićem i Miroslavom Bisenićem i igrana još nekoliko godina na veliku radost publike.
Lidija Petrone koja igra u obje postavke, sada nakon skoro 20 godina, kaže da je teže nego li prvi put.
– Teže je zbog godina, vrijeme čini svoje, pa ponestaje energije, ali zato se ima iskustva pa će se sve nadoknaditi – kaže ona za Radio Jadran.
Ali i ovoga puta ima radosti igre i priznaje da ne nedostaje entuzijazma. Uz sve to ima pohvale i za mlađe snage koje su osvježile predstavu.
– Oni su lakše usvojili teskt nego mi kada je predstva rađena ’95 godine, i čitav komad dobija sada drugu dimenziju. Petrone očekuje da će publika reagovati isto na predstavu kad su je izvodili prvi put.
Ansablu su se pridružili Danilo Babović (Neven Voćar), umjesto Vladana Milanovića, Lazar Petrović (inspektor Šećerkadić), Goran Milojević (fotoreorter i inspicijent), Lidija Petrone igra ulogu Bebe, Zorica Cvitković je Mara, Aleksander Vidić Joca, a Zoran Trojanović Inspektor Skoko.
Premijera je večeras u 20.30 u dvorani Park, a prva repriza već sjutra u 21.30.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code