Premijera filma “Ti imaš noć” Ivana Salatića na festivalu u Veneciji

Premijera filma “Ti imaš noć” Ivana Salatića na festivalu u Veneciji

3
Podijeli

U okviru selekcije 33. Nedjelje kritike na Filmskom festivalu u Veneciji premijerno je prikazan film “Ti imaš noć”, crnogorskog reditelja i scenariste Ivana Salatića, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović je, nakon projekcije filma, kazao da prva premijera crnogorskog dugometražnog filma na Venecijanskom festivalu predstavlja jedan od važnijih događaja u novijoj istoriji crnogorskog filma. On je siguran da će ostvarenje “Ti imaš noć” olakšati učešće budućim crnogorskim kinematografskim ostvarenjima na međunarodnoj sceni.

Picerija i restoran

– Film je zastupljen u okviru festivalskog segmenta Nedjelja kritike, što dodatno ukazuje na njegovu estetsku i tematsku intrigantnost, budući da je ta selekcija strukturisana kao retrospektiva novih kretanja u svjetskoj kinematografiji – rekao je Bogdanović, zadovoljan jer je projekat realizovala mlada ekipa

– Prepoznavajući taj potencijal, a imajući u vidu dosadašnje stanje u crnogorskoj kinematografiji, Ministarstvo kulture je nizom aktivnosti poboljšalo uslove za buduće filmske stvaraoce, čemu je poseban doprinos dat osnivanjem Filmskog centra Crne Gore – naveo je Bogdanović.

On smatra da će ovaj događaj podići samopouzdanje crnogorskih filmskih stvaralaca i omogućiti da jedna inspirativna zaliha tema, koju nude kako istorija tako i savremenost Crne Gore, dobije odraz u filmskoj umjetnosti.

Iz Ministarstva je saopšteno da su projekciji filma, pored Bogdanovića, prisustvovali i direktor Filmskog centra Crne Gore, Sehad Čekić i selektor Nedjelje kritike, Giona Nazzaro.

Film “Ti imaš noć” je prvi dugometražni igrani film Ivana Salatića. Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić.

Producenti filma su, kako je saopšteno, Dušan Kasalica i Jelena Angelovski ispred kuće Meander Film iz Crne Gore, dok je koproducent Non-Aligned Films iz Srbije.

Uloge tumače Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi i hercegnovske Turističke organizacije.

3 Komentari

 1. Veliki uspjeh za grad i državu, ministar koristi tuđe znanje i talenat za svoju promociju, oni kakvi su nisu u stanju ni da naprave ni reklamu a ne film. Bravo Ivane samo napred

  3
  1
  • … pa kad je Tramp mogao da gurne naseg prvog ministra da bi bio u sredini kadra, moze i ministar gurnut jednog obicnog reditelja, jos ako se ovaj ne protivi…

   10
   1

Ostavite komentar

*

code