PREMIJERA OBNOVLJENOG “HILPERIKA”

PREMIJERA OBNOVLJENOG “HILPERIKA”

152
0
Podijeli

Novskoj publici večeras iz Hercegnovskog pozorišta i Teatra Plus nude pravu pozorišnu poslasticu, obnovljenu predstavu “Hilperik – strašni razbojnik”, omaž Milošu Šamiju i u susret jubileju – tridesetogodišnjici rada Hercegnovskog pozorišta.

 

Komad je napisao Miroslav Nastasijević, a Miloš Šami ga je režirao 1991. godine i započeo pedagoški i rediteljski rad u Hercegnovskom pozorištu.
U obnovljenoj predstavi reditelja Predraga Braca Todorovića igraju: Zoran Trojanović, Jelena Krunić, Lidija Petrone, Daniel Femić, Milovan Mićo Lalović i Vladan Pajo Milanović.
Kostime je kreirala Zorana Jovanović, a novu muzičku matricu Slobodan Janjić i Srećko Kovačević.
“Hilperik” je jedna od najdugovječnijih predstava Hercegnovskog pozorišta. Dugo je u njoj naslovnu ulogu igrao Dejan Đonović, a tokom više od deset godina učestvovala je i na mnogim festivalima: u Bačkoj Palanci, Bijelom Polju, Trebinju.
Premijera obnovljene predstave zakazana je večeras u 19 časova, sjutra u 18 h i 29. decembra u 17 h. Tada iz Hercegnovskog pozorišta i Teatra plus najavljuju novogodišnje izvođenje “Hilperika”. Njegovu družinu i najmlađu publiku posjetiće tada Djeda Mraz.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code