Premjer i predračun radova, pa sanacija Manastirske ulice

Premjer i predračun radova, pa sanacija Manastirske ulice

10
Podijeli

Manastirska ulica na Savini biće uskoro sanirana, potvrdio je tokom današnjeg razgovora sa građanima potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.

On je naselje Savina obišao u društvu mještana i na njihovu molbu. Kako su objasnili, dio ove ulice u samom centru grada godinama je u veoma lošem stanju i neophodna joj je sanacija. U prethodnom periodu građani su više puta apelovali na lokalnu upravu, ali uprkos obećanjima pomaka nije bilo.

Picerija i restoran

Obradovala ih je vijest da je sanacija dijela Manastirske ulice izvjesna i zahvalili su se Konjeviću na razumijevanju i želji da pomogne.

Takođe, građani su pokazali volju da pomognu sanaciju prikupljanjem određenog dijela sredstava, koliko ko bude u mogućnosti.

Konjević je istakao da u najskorijem roku treba da budu urađeni premjer i predračun radova, kako bi se znao iznos sredstava potrebnih za sanaciju. Nakon što budu sprovedene potrebne procedure, može se krenuti u posao. Kako je dodao, posebno ga je obradovao optimizam i želja mještana da doprinesu što bržoj i kvalitetnijoj sanaciji Manastirske ulice.

10 Komentari

 1. Manastirska ulica je godinama unazad lice i naličje gradskih uprava. Iste se mjenjaju, a ulica koja prolazi pored 3 groblja,kapele, spomenika na Savini, i koja bi morala imati apsolutno poseban tretman, propada, klizi i urušava se..Čeka se samo momenat kada će podzida/suvomeđa, koja drži grobove, na mjestu gdje je ulica najuža, a prije kapije gradske kapele, popustiti. Tada će se svi hvatati za glavu, ali biće kasno! Ali, to nije sve…Treba pogledati borbu stotina mališana koji se svakodnevno, na putu do škole, pored motela Dubrava, bore sa ogromnom barom, te hordom nesavjesnih vozača, koji ‘lete’ ovuda, a trotoara ni za lijeka. Samo da se ne desi tragedija….I na koncu pitanje- ko bi normalan, povrh svega gornjeg, kroz ovu ulicu ulio i dio vozila, koja idu ka Jadranskoj magistrali???? Da li je moguće da je neko dao saglasnost, da potpuno neprilagođenom ulicom, prolaze stotine vozila, i dodatno je urušavaju, umjesto da se saobraćaj preusmjeri i pokuša ovu ulicu maksimalno rasteretiti!!!!

 2. A što će jadni narod kad mora da sređuje ulice metodom “pola-pola”.kao nekad,a menadžer nema za to nikakve priznanice,ni račune,ni obračune,a obično ni fizičke snage i zamišljaj da smo u prošlome životu.U ovome ne znamo đe se troše pare koje smo dali za poreze,dozvole,dokumentaciju,molbe,prepiske razne,a opet to podržavamo radi neke lične zablude ili interesa.Nikad u dom i red.

 3. Skupljali su pare do sada mnogo puta od naroda sa Savine i nikom nista. Pare se potrose a naivni ce opet dati novca kad im zakucaju na vrata. Mozda da a mozda i NE.

  5
  1
 4. Vidi mica koja je ura pa je poceo i savinu da obilazi,ali novska lista je drugi izbor sunovrat sledecih izbora je neminovan.Pametan dr.maric snp indf sa strane gledaju kako demokrate i n.l samo prosipaju poene.
  Gasala sam ovu koaliciju iskreno ali ovo je dno dna.

  16
  9
 5. Svaka cast potpredsjedniku na brizi i angazovanju!
  A ja kao savjesni gradjanin eto da mu kazem da taj predmjer vec postoji, cak i zavrsena tenderska procedura!
  Zasto potpredsjednik ne komunicira sa svojim saradnicima?

  32
  1
 6. Baš lijepo, i nas su obilazili do sad više puta, i predračun uradil ali put u naselju Žager još nisu napravili, nema ni javne rasvjete, put u rupama, katastrofa…. Treba preci sa riječi na djela, lako je obecavat i za medije se lentravat….

  29
 7. Izvijesna je kaze dr Mica jos samo da se premijeri i sracuna koliko kosta???? Alo 1.april je za 15 dana da li ste vi normalni… pa po cemu je izvijesna ako pojma nema koliko para treba da se izdvoji za rekonstrukciju iste? E svaka vi je rabota ovakva. Prvo se uradi projekat i predracun pa se onda izadje u javnost evo toliko je to i treba nam toliko i toliko…. Ali to se radi u normalnim uređenim zemljama samo kod nas sistemom depolitizacije ovaj i ovakvi nam kroje kapu

  16
  4
 8. Mića, oleoeleoleee!

  I prije Miće, našeg, ulice su se sredjivale “pola pola” – opština plati dio ili kompletan materijal a žitelji iz ulice urade posao. Tako smo ulicu Prljaga u Zelenici betonirali, uradili novu vodovodnu instalaciju i rasvjetu.

  Ima tome 7 ili 8 godina …

  10
  3

Ostavite komentar

*

code