Preostala elektromontaža na pumpnim stanicama Forte Mare i Savina

Preostala elektromontaža na pumpnim stanicama Forte Mare i Savina

1222
5
Podijeli

kolektor citadela 2 091115Završeni su građevinski radovi na pumpnim stanicama ”Forte Mare” i “Savina” na Šetalištu Pet Danica. One su dio projekta vodovodnog i kanalizacionog sistema sa kolektorima, koji je povjeren turskoj kompaniji Čeltikćoglu. Preostali su elektromontažni radovi i vraćanje javnih površina u prvobitno stanje.
Na pumpnoj stanici “Kumbor”-sjever se obavljaju radovi za električno napajanje. U Zelenici pumpa je završena, kao i glavna pumpna stanica kod Vatrogasnog doma u Meljinama. Izvođač je položio cjevovod i havarijski ispust na donjem putu kod Kružnog toka u Meljinama, spuštanje gravitacionog kolektora “Kumbor” – istok, a završena je i ugradnja dionice potisnog cjevovoda prema Zelenici.
Predstavnici nadzorne firme “Dalem” angažovani su na testiranju položenih cijevi.
– U januaru bi trebalo da kolektor bude povezan sa postrojenjem za prečišćavanjem otpadnih voda u Meljinama, a cijela trasa od “Forte Mare” stavljena u funkciju. Završena je sanacija dionice u trupu magistrale od “Okova” do Plavog mosta u Zelenici, a radovi su nastavljeni ispod ovog mosta u pravcu Džorovog mostu iznad “Tehnoservisa” i ostalih objekata u industrijskoj zoni u Zelenici – navode iz Ćeltikćoglua.
Na području rivijere podizvođači firme “Milenijum tim” trebalo je da povežu dionicu od Vile “Azzuro” do restorana “Papagaj”. Još se obavljaju radovi u Meljinama i na donjem putu na rivijeri do hotela „Delfin“ u Bijeloj, pa je preostalo da se poveže kolektor ispod hotela “Delfin” na oko 250 metara, uz potok Pijavicu.
U priobalnom dijelu će, ipak, morati da dođe do preprojektovanja dionice kod plivališta u Đenovićima kako bi se izbjegli iskopi ispod nivoa mora.
Ćeltikćoglu je počeo radove u septembru 2012. godine i sa izgradnjom vodoovodne i kanalizacione mreže, vrijedne 18.5 miliona kasni više od godinu. Trebalo bi da radove okonča do maja 2016. godine.

5 Komentari

 1. Pa ovi imaju samo jednu svrhu ali onako nije nikada bilo kao sto je Jelena rekla prije mene bez svjetla. Morao sam upaliti blic a kad bude mracniju i bateriju da uzmem ili sta.
  0  0
 2. Ja samo da kažem što se nastavka radova šetališta tiče, ne morate nastavljati radove. Predivno je onako. Sinoć sam pokušala da prošetam. Mislim da je bolja situacija i u Bangladešu. Sve raskopano, a osvjetljenja niđe (pokoja samo radi) Sjajna slika i poruka ljudima koji se zeznu pa dođu u ovaj otužni grad za Novu godinu.
  0  0
 3. Opa, sada se sve pomjera do maja, a donedavno ste govorili o 17-om februaru 2016.gidine. I tako u nedogled. Vodovodnu mrežu i bočne priključke niko i ne pominje. Nakon ispitivanja mreže sigurno će se pojaviti neka dionica kao ona kod Okova u Zelenici koju treba kopati po drugi ili treći put. Zanima me samo šta će biti razlog kašnjenja kada probiju rok u februaru i maju 2016. godine.
  Da je nekome stalo da ovo završi odavno je trebalo uvesti9 rad u dvije ili tri smjene. Ove jeseni i zime vrijeme je bilo idealno za tako nešto. Prošle godine razlog za kašnjenje bila je kiša a ove godine smetalo im je sunce.
  Davno je trebalo raskinuti ugovor sa ovim neradnicima i neznalicama, no zato u Opštini niko nije imao petlju.
  Z A Š T O ?
  0  0

Ostavite komentar

*

code