Prestižna regata EST 105, ipak, ostaje na Škveru?

Prestižna regata EST 105, ipak, ostaje na Škveru?

1098
12
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_sport_maj_regata_2015_1Vijest o tome da će se prestižna međunarodna, jubilarna X regata EST 105 sljedeće godine održati u tivatskoj marini Porto Montenegro nije u potpunosti tačna, smatraju u lokalnoj samoupravi Herceg Novoga koja je deset godina pokrovitelj regate. Slično misle i u JK Jugole Grakalić kao organizator.
Jubilarna regata bi trebalo da se održi krajem aprila sljedeće godine, sa preko 100 jedrilica, ali za to na novskom Škveru ne postoje prostorni kapaciteti i vezovi. Zbog popularizacije regate koja iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje, u priču se uključila i marina Porto Montenegro, koja može da ponudi svoje lučke kapacitete. Takođe, učešćem tivatske marine želi se proširiti regata ne samo na Tivat već i čitavu Boku, kako bi se što bolje promovisao jedan od najljepših zaliva svijeta.
– Opština Herceg Novi i dalje je zainteresovana da bude pokrovitelj manifestacije kako bi konačna destinacija jedrilica bila gradska luka, saopštava za Radio Jadran stav lokalne samouprave PR, Goran Škatarić. Prema njegovim riječima, Opština je sa JK Jugole Grakalić potpisala sporazum na osnovu kojeg se obavezuje da će dati podršku organizaciji regate, u smislu korišćenja lučkih kapaciteta besplatno:
– Trenutno se vode pregovori sa italijanskim partnerom o načinu na koji će ta manifestacija biti organizovana. Definitvno, Opština Herceg Novi kao i JK Jugole Grakalić su pri tome da Herceg Novi ostane nosilac tog projekta, odnosno da konačna destinacija regate bude i dalje naša gradska luka, kazao je Škatarić.
On dodaje da su lokalna samouprava i italijanski partneri pokazali interesovanje da se u regatu više uključi Boka, odnosno, da se nautičarima i turistima iz drugih zemalja koji učestvuju u regati više pokažu ljepote Boke i šire priobalno područje, da to ne bude samo Herceg Novi već i drugi gradovi. Odatle i namjera da se u cijelu priču uključi marina Porto Montenegro koja bi svojom infrastrukturom pomogla organizaciju, objašnjava Škatarić. Taj prijedlog se trenutno usaglašava a sve bi se moglo okončati pozitivno, na obostrano zadovoljstvo, vjeruje novi pr opštine Herceg Novi.
Direktor Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić, Predrag Vukčević takođe potvrđuje da su još u pregovorima o organizaciji regate:
– Poenta je da treba da dođe veliki broj brodova na čemu radimo sa italijanskim partnerima. Kapaciteti naše luke nijesu preko 40, 50 brodova i onda tražimo partnerstvo da u slučaju ako dođe 100-150 brodova, da se organizacija proširi na cijelu Boku a da mi kao nosioci uključimo sve bokeške gradove i da to bude spektakl cijele Boke ne samo Herceg Novog, pri čemu bi Herceg Novi i dalje ostao nosilac projekta – ističe Vukčević.
On dodaje i da su veoma zadovoljni saradnjom sa Porto Montenegrom i činjenicom da su im stavili na raspolaganje svoje kapacitete,”što je proizvod dobre saradnje naša dva kluba”, zaključio je Vukčević.

12 Komentari

 1. mislim da je ovo samo zamazivanje ociju i kupovina vremena !
  pa porto je vec potpisao ugovor sa italijanima znaci to je zavrsen posao … ovi se sad vade a posle ce rec kako su sve ucinili da regata ostane u HN. realno nisu mrdnuli prstom i sad kad su iygubili organiyaciju moraju nekako da se operu . zivi bili pa vidjeli.
  0  0
 2. Gdje ovog Škatarića sad izvukoše pored toliko savjetnika?Ima li dana da neko novi ne počne raditi u toj Opštini pored toliko viška zaposlenih.
  0  0
 3. kakav je ovo jeftini pokusaj spina? regata je otisla, to je gotovo, finito, a ovaj pr, ko god da je, moze da prica i da je hn zainteresovan i da primi boat show iz monaka, taman na isti nacin. i ja sam zainteresovan da primim sedmicu na lotou, pa to ne znaci da mi je namijenjena.
  0  0
 4. Svi se sire i prosiruju samo novi tapka u mjesto nadam se da necete dozvoliti da se ova regata prebaci iz hn. Prosirenje i saradnja sa drugim lukama da ali ukidanje regate za HNovi je los potez.
  0  0

Ostavite komentar

*

code