PRESTIŽNA SVJETSKA NAGRADA ZA RONIOCE IZ BIJELE

PRESTIŽNA SVJETSKA NAGRADA ZA RONIOCE IZ BIJELE

118
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Međunarodna Akademija za podvodno istraživanje i tehniku (ACCADEMIA INTERNAZIONALE DI SCIENZE E TECNICHE SUBACQUEE ) među najuglednijim institucijama u svijetu u ovoj oblasti, odlučila je da nagradu za 2015. godinu dodijeli Regionalnom Centru za obuku ronilaca i podvodno deminiranje iz Bijele (RCUD).

Radi se o instituciji sa već legendarnim otkrićima i najgledanijim dokumentarnim programima na Nacionalnoj geografiji i drugim naučnim programima.
U ime Akademije, obavještenje direktoru RCUD-a, Veselinu Mijajiloviću je uputio vjerovatno najpoznatiji svjetski istraživač podmorja i snimatelj podvodnog života i blaga Đuzepe Pipo Kapelano ( Guiseppe Pippo Cappellano).
Kapelano je, odajući priznanje za profesionalne standarde i uspjehe ronilaca iz Bijele, kazao: “To je velika čast i iskustvo bilo za nas snimati i biti dio vašeg rada na terenu u mnogim prilikama i biti svjedok duboke predanosti vas i vaših ronilaca. Zaljubili smo se u Crnu Goru i vaš tim “na prvi pogled””.
Povodom ovog priznanja, koje će biti zvanično uručeno u septembru, direktor RCUD-a Veselin Mijajilović je izjavio da su u Regionalnom Centru prosto zatečeni:
– Ovo je nešto najviše što se može dobiti u svijetu. To je san svih profesionalnih ronilaca i institucija koje se bave podmorjem. Za većinu koji su imali priliku da gledaju naučne programe na Nacionalnoj geografiji, Diskaveriju i sl. a pogotovu za one koji poznaju oblast podvodnog istraživanja i ronjenja. Sami pomen institucije “INTERNATIONAL ACADEMY OF UNDERWATER SCIENCES AND TECHNIQUES” ili gospodina Pipa Kapelana, nevjerovatna je stvar i predmet divljenja. Presrećni smo, ovo je vrhunac priznanja našem radu i ogromna stvar za nas ali i za Crnu Goru – naglasio je Mijajlović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code