Presuda: Opštini Herceg Novi milion i po eura od Vektra Boke

Presuda: Opštini Herceg Novi milion i po eura od Vektra Boke

5559
17
Podijeli

Presudom Privrednog suda priznato je potraživanje koje Opština Herceg Novi ima prema kompaniji Vektra Boka na ime poreza na nepokretnosti u periodu od 2010. do 2015. godine.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovanu žalbu Vektra Boke i potvrdio presudu Privrednog suda na 1,5 miliona EUR, prenosi Pobjeda.

Picerija i restoran

Opštini je u stečajnom postupku osporeno potraživanje od 1,6 miliona EUR, pa su pokrenuli tužbu. Iz Vektre su tvrdili da je potraživanje za 2010. i 2011. godinu zastarjelo.

U presudi Apelacionog suda se navodi da ne stoje navodi žalbe da prvostepeni sud nije na pravilan način utvrdio visinu potraživanja tužioca.

–  Zbog toga što se prijavljeno i osporeno potraživanje tužioca odnosi na zakonsku obavezu koju tuženi ima, a to je plaćanje poreza na nepokretnosti za 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. i 2015. godinu, koje su utvrđene rješenjima tužioca, a uredno su dostavljana tuženom, pravosnažna su i imaju snagu pravosnažne i izvršne odluke, navodi se, između ostalog, u presudi.

Takođe, kako se dodaje, ne stoje navodi žalbe da sud nije pravilno utvrdio visinu potraživanja, jer je prvostepeni sud njegovu visinu utvrdio na osnovu nalaza i mišljenja vještaka finansijske struke, čiji nalaz je sud cijenio kao jasan, objektivan i u skladu sa pravilima struke i nauke.

17 Komentari

 1. ….ajmo malo da polemišemo o tome kakvi smo radnici i koliko znamo o poslu,a privatni posao je za mnoge vasionski brod.Nema više zanatlija,nema fizički sposobnih radnika,nema ranoranioca,nema onih koji rade po tri smjene,osim staromodnih,tradicionalno zadojenih žena koje nemaju vremena da se prekrste da bi sačuvale porodicu u ovo moderno doba,a niko ih ne čuje i ne vidi,…

  7
  2
 2. Ni jedan pojedinac nije kriv,kriv je sistem koji je bio dobar, a narod ga je zloupotrebio.U svako vrijeme neko zna da pronađe korist za sebe,neko bude prevaren,a neko mirno prođe dalje,sve zavisi od nas,pojedinačno i zajedno.Vikanje na pojedinca je izraz nemoći ,neznanja i gluposti.

  2
  4
 3. Herceg Novi i Boku Kotorsku je unistila PG zajedno sa domacim poslusnicima,nazalost starosjediocima.Znamo dobro koji su.Bog sve vidi.Nije kriv Brkovic,Knezevic,vec sam spomenuo,krivi su poslusnici radi licnog interesa i profita!

  17
  4
 4. @ KAPINA
  “Pošast zvani Brković, turizmu Herceg Novog je nanio najveću štetu od njegovog postojanja”
  ISPRAVKA: Onaj ko je dozvolio Brkoviću!!!
  Znaju Novljani!

  15
  1
 5. @stari grad. Ne spominjite DPS posto je DPS dao Boku Vektri, te je prije privatizacije kao Vlada mogao park izopstiti iz imovine i dati Opštini

  15
  4
 6. Znate li, dragi moji, koliko će se gosp. Brković potresti zbog ove presude? Kompanija “Vektra Boka ” duguje porez a ne kum Brković.Od onih 200 miliona zaduživanja kod banaka na osnovu hipoteka od mora do sjevera njemu je ostalo dovoljno i za praunuke.Pošast zvani Brković, turizmu Herceg Novog je nanio najveću štetu od njegovog postojanja.

  20
  1
 7. Park boke ima svoje vladnike i daj boze da se brati ljudima oduzeto
  A iduzeli im komunisti koji promjrnuse poslije ime u demokratske socijaliste mos mislit

  10
  2
 8. @fatko zaboravljas da je sva imovina ovog preduzeca pod hipotekom tako i taj park Boke je zalozen za kredit kod CKB banke tako da njima nemoze niko nista uzet bez banka a para nemaju pa ti vidi sad!

  10
  3
 9. Ako ima pameti opstina će odmah traziti da to naplati kroz preuzimanje parka Boke da glavni gradski park bude opštinski. Zatim da opstina nađje investitora koji će napraviti hotel Boku starog izgleda i parku vratiti stari sjaj. A ne kao sto je sada okupljalište narkomana!!! Usput da ovoj pošasti od Vektre gdje god mogu legnu za vrat i buše ih i dobijaju presude, jer ovo sto je Vektra uradili Herceg Novom nisu ni italijani i njemci 41-45 !!!!!!!!!!

  49
  3

Ostavite komentar

*

code