Pretresi na osam lokacija, privedeno više lica

Pretresi na osam lokacija, privedeno više lica

4
Podijeli

U 25. akciji „Boka“, protiv organizovanog kriminala, policija je u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru oduzela oružje, municiju, vozila, sredstva komunikacije i dokumentaciju. Privedeno je više lica.


Izvršeni su pretresi na osam lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska  lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Picerija i restoran

Oduzeti su:

– pištolj u ilegalnom posjedu

– dvije puške u ilegalnom posjedu;

– 13 komada municije;

– startni pišolj;

– pet vozila, među kojima su i vozila luksuzne klase „Audi“ i „BMW“

– 16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, među kojima su i telefoni sa kripto zaštitom;

– više lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka i

– dokumentaciju o različitim vrstama ugovora i novčanih transkacija.

U toku su dalje konsultacije sa nadležnim tužilaštvom radi utvrđivanja  elemenata krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 25 akcija koje su sprovedene od početka oktobra prošle godine izvršili pretrese na 342 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela zelenaštva, ilegalnog posjedovanja oružja i zloupotrebe opojnih droga.

4 Komentari

  1. riba smrdi od glave .pocnite od vrha i njihovih poliguza pa se onda hvalite jedni te isti su ..biznismeni..a znaju i ptice na grani cim se bave .Pocnite od Hn pa prema Kamenarima .lokalni biznismeni su ljudi bez osnovne skole ali zato vjerno sluze i na spisku su odanih igraca .

    23
    4

Ostavite komentar

*

code