Pretresom sedam lokacija u Herceg Novom oduzeti vozila, telefoni, dokumentacija…

Pretresom sedam lokacija u Herceg Novom oduzeti vozila, telefoni, dokumentacija…

8
Podijeli

Pripadnici Sektora kriminalističke policije i službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, kao i Odjeljenja bezbjednosti Tivat i Kotor su sproveli dvadesetsedmu akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, saopšteno je iz Uprave policije. U toku su pretresi na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica, a danas su pretresli sedam lokacija.

Oduzeli su poslovnu dokumentaciju,  kao i sredstva komunikacije. Radi provjera oduzeta su i dva putnička motorna vozila.

Picerija i restoran

Protiv D.K. iz Herceg Novog je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Službenici Uprave policije su u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije, do sada, u 27 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, izvršili pretrese na 357 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji. To su lokacije koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Iz Uprave policije najavljuju da će aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala biti nastavljene.

8 Komentari

 1. A da malko pretresete i ove kamatase. Nešto ste kao bili počeli i trt…oni nastaviše da kupuju kuće i stanova. Nešto nijesu mlogo u žalosti.. Sve čaršija zna pa valjda znaju i ovi odgovorni.

  8
  1
 2. Da neko cita ova obavestenja reko bi da mi kriminala ni nemamo kako dobro rade “panduri” a ono ne prodje puno kad neko nekoga upuco , dignuo u vazduh a o drogi necu ni da pricam jel je ima toliko da je glupo i komentarisati.

  7
  2
 3. Izio vuk magarca po ko zna koji put!To je sitna boranija,nakon 24 h idu doma,a rijetko kjome se podigne optuznica.Mazanje pravdom na malim prestupnicima,ajde probajte nekoga velikoga,imena ima dovoljno da na papir nemoze stati!
  Nije lako biti sudija,a ni tuzilac.

  21
  1
 4. Ne pise koliko su konobara, gostiju i sl ni krivih ni duznih nasklepali, ponizavali i slicno u svojim antiteroristickim racijama.. Ove kriminalce nek hapse i cimaju, al na rendom da pretresaju i to tako grubo i bez postovanja gradjanskog dostojanstva i prezumcije nevinosti je nedopustivo u civiliznovanoj zemlji. Posebno ne onoj kojoj je turizam glvna privredna grana!

  49
  3

Ostavite komentar

*

code