PREVENTIVNE I REPRESIVNE MJERE ZA UPOTREBU PIROTEHNIČKIH SREDSTVA I ALKOHOLA

PREVENTIVNE I REPRESIVNE MJERE ZA UPOTREBU PIROTEHNIČKIH SREDSTVA I ALKOHOLA

197
0
Podijeli

Tokom predstojećih praznika Centar bezbjednosti Herceg Novi sprovodiće preventivne, ali i represivne mjere radi sprječavanja zloupotrebe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, kao i vožnje pod dejstvom alkohola.

Iz policije apeluju na roditelje da djeci ne kupuju petarde niti bilo kakva pirotehnička sredstva, jer to može rezultirati lakšim ili težim povredama. Službenici Uprave policije od 16. decembra sprovode akciju Petarda koja će trajati do 15 januara. Pored suzbijanja ilegalne prodaje, cilj ove akcije jeste i da se utiče na svijest roditelja koji su najveći krivci što maloljetnici raspolažu ovim zapaljivim sredstvima.
Ko na javnom mjestu, bez dozvole, upotrijebi vatreno oružje ili eksplozivne materije i time naruši mir ili bezbjednost građana, biće kažnjen za prekršaj novčanom kaznom od 150 eura do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, podsjećaju iz Centra bezbjednosti.
Zbog obilježavanja božićnih i novogodišnjih praznika građani će i ove godine u velikom broju prisustvovati organizovanim slavljima na trgovima, ispred vjerskih objekata kao i u ugostiteljskim objektima, pa iz Centra bezbjednosti upozoravaju da je zloupotreba oružja eksplozivnih i pirotehničkih sredstava posebno opasna na mjestima masovnog okupljanja.
Vožnja pod uticajem alkohola najčešći je uzročnik nesreća, posebno u prazničnim danima. Zato posbeno maldi treba da izbjegavaju alkohol, ali svi koji budu uhvaćeni u vožnji u alkoholisanom stanju biće novčano sankcionisani uz krivični nalog, potvrdio nam je komesar za bezbijednost u saobraćaju u Centru bezbjednosti Herceg Novi, Zoran Moračanin.
“Za vožnju pod uticajem alkohola od 0,30-0,50 g/kg kazna je 70 eura uz prekršajni nalog. Ako se utvrdi da vozač ima veću količinu alkohola u krvi od navedene, novčane kazne kreću se od 300 do 2,000 eura ili 60 dana zatvora”.
Uprava policije je u saradnji sa OEBS-om obezbijedila štampanje i nabavku postera i flajera kao mjeru prevencije.
Iz Centra bezbjednosti Herceg Novi takođe obavještavaju i da će kontakt policajci granične policije sa reona Sutorina i
Sitnica, Željko Todorović i Dragoslav Vlaović u okviru projekta „Rad
granične policije u zajednici”, uz pomoć Opštine Herceg Novi, sjutra
obaviti podjelu novogodišnjih paketića za djecu u Područnim
odjeljenjima Osnovnih škola u Sutorini i Kruševicama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code