PREVENTIVNO: DA NE BUDE POPLAVA, POČELO ČIŠĆENJE KORITA RIJEKA, POTOKA, KANALA

PREVENTIVNO: DA NE BUDE POPLAVA, POČELO ČIŠĆENJE KORITA RIJEKA, POTOKA, KANALA

122
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Predstavnici Službe zaštite i spašavanja i Komunalne policije Herceg Novi ovih dana obilaze teren i uočavaju „kritične tačke” radi sanacije u susret sezoni kiša.

Neophodno je otkloniti sve uzroke koji bi mogli da izazovu poplave.
U toku protekla četiri dana obišli su lokalitete, koji su i ranijih godina bili uzroci poplava i dali nalog javnim preduzećima da obave najhitnije poslove da bi se spriječilo izlivanje rijeke Sutorine i plavljenje tog područja.
Očišćen je dio obale rijeke od ušća do Pavlovića mosta, a do kraja sedmice počeće radovi na još četiri tačke na rijeci, u dužini od jednog kilometra – od Pavlovića mosta do firme „Katunjanin”, od škole u Sutorini do mosta Lučića, od mosta Lučića ka auto servisu „Đuratović” i od tog servisa do graničnog prelaza Debeli brijeg.
Biće očišćen i centralni kanal od Konobe „Stara Hercegovina” do ušća Sutorine. Između „Radprometa” i restorana „Babić” planirana je izgradnja dva odvoda, što bi trebalo da spriječi da se voda zadržava na magistrali.
„U obilasku smo vidjeli da u rijeci ima dosta starih olupina, pješčanih nanosa i odrona, tako da će sigurno biti dosta posla na čišćenju riječnog dna i produbljivanju korita rijeke”, kazao je rukovodilac Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj.
Traju i radovi na Opačici i potocima koji se u tu riječicu ulivaju, a u narednom periodu biće riješeno i pitanje odvođenja vode sa magistrale u Zelenici.
Ekipe Komunalne policije i Službe spašavanja obićiće i područje Bijele, a jednom nedjeljno će obilaziti sva mjesta na kojima postoji rizik od poplava.
„Na preventivi se maksimalno radi i učinićemo sve što možemo da smanjimo rizik od poplava”, kaže Škobalj. On je još istakao da Služba zaštite i spašavanja raspolaže svom potrebnom opremom za slučaj poplava – dovoljnim brojem pumpi, čizama, kabanica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code