Prezentacija: Javni funkcioneri pod lupom Agencije za sprječavanje korupcije

Prezentacija: Javni funkcioneri pod lupom Agencije za sprječavanje korupcije

1534
2
Podijeli

konferencija korupcija hn 290316 1Prezentaciju o ispunjavanju obaveza javnih funkcionera iz Zakona o sprječavanju korupcije, Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, te Zakona o lobiranju, priredili su danas  predstavnici državne Agencije za sprječavanje korupcije. Na prezentaciju su pozvani predstavnici lokalne uprave i lokalne samouprave, kao i privrednih subjekata i ustanova čiji je osnivač Opština.
Cilj sastanka bio je otklanjanje nedoumica, kao i informisanje radi ispunjavanja obaveza iz zakona, koje se odnose na sprječavanje sukoba interesa u obavljanju javnih funkcija, ograničenja u prijemu poklona, sponzorstva i donacija, kao i davanju  izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera.
Iz Agencije su pojasnili kako na elektronski način podnijeti izvještaj o imovini i prihodima, izvještaj o poklonima, sponzorstvima i donacijama, a predstavljene su i obaveze lobiranih lica i organa vlasti u skladu sa Zakonom o lobiranju.
Agencija za sprječavanje korupcije je počela sa radom 1. januara 2016. godine i nadležna je za sprovođenje Zakona o sprječavanje korupcije, Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.
Prezentaciju za predstavnike hercegnovske opštine održali su Dijana Đukanović iz Sektora za sprječavanje sukoba interesa i kontrolu finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, i načelnik Sektora za prevenciju korupcije, integritet, lobiranje i primjenu međunarodnih standarda, Mladen Tomović.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code