PREZENTACIJA: O RESTAURACIJI DRVENIH PROZORA I TRADICIONALNIM MATERIJALIMA

PREZENTACIJA: O RESTAURACIJI DRVENIH PROZORA I TRADICIONALNIM MATERIJALIMA

112
0
Podijeli

U sklopu radnog kampa restauracije drvenih prozora koji organizuje Expeditio, u saradnji sa Kulturnim nasljeđem bez granica – CHwB, u okviru projekta “Tradicionalni materijali i tehnike gradnje u Boki Kotorskoj” sjutra veče biće priređena prezentacija, u Galeriji solidarnosti u Kotoru.

Prezentacija pod nazivom „Tradicionalne tehnike i materijali –restauracija drvenih prozora” je dio projekta kojeg finansira Headley Trust Fondacije iz Velike Britanije. Cilj je povećanje znanja i svijesti o upotrebi tradicionalnih zanata, tehnika i materijala u procesu restauracije i održavanja graditeljskog nasljeđa.
U fokusu ovog dvogodišnjeg projekta biće upotreba krečnog maltera i restauracija tradicionalnih drvenih prozora. Radni kamp restauracije drvenih prozora će se odvijati od 4. do 6. maja na Slavijanskoj čitaonici u Dobroti (zgrada Mjesne zajednice Dobrota).
Prezentacijom se želi ukazati na vrijednosti i značaj očuvanja drvenih prozora, kao i važnost upotrebe tradicionalnih tehnika i materijala.
Program prezentacije predviđa uvod o radnom kampu restauracije i tradicionalnim prozorima u Boki Kotorskoj. O edukaciji i važnosti tradicionalnih tehnika i materijala, govoriće Lejla Hadžić, Kulturno nasljeđe bez granica.
Primjere restauracije drvenih prozora u Crnoj Gori, predstaviće Ilija Lalošević, sa Arhitektonskog fakultet Univeriziteta Crne Gore. Prezentacija je najavljena sjutra za 20 časova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code