Prezentacija pružanja prve pomoći za polaznice Crvenog krsta

Prezentacija pružanja prve pomoći za polaznice Crvenog krsta

458
0
Podijeli

images_slike_ilustracija_prva_pomoc_cpr
Ilustracija

U opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u petak će biti organizovana prezentacija pružanja prve pomoći za deset polaznica.

Prema riječima sekretarke Crvenog krsta, Mire Krsmanović, polaznice će biti upoznate sa svim akcijama pružanja prve pomoći u svim situacijama, do dolaska Hitne pomoći. Polaznice su korisnice programa Briga o starima, koji je se u Herceg Novom sprovodio deset godina.

Picerija i restoran

Nakon prezentacije, kutija Prve pomoći, biće uručena svakoj polaznici koja je prisustvovala prezentaciji.

Ona je podsjetila da je početkom marta u Crvenom krstu organizovan jednodnevni seminar na temu “Pružanje prve pomoći za stara lica”. Iako je projekat brige o starim licima prekinut u decembru prošle godine, ovaj seminar predstavljao je završnu fazu projekta, a ispred opštinske organizacije Crvenog krsta, učestvovale su dvije volonterke.

Cilj seminara je bio da se u OO CK održi prezentacija za deset polaznica, što će biti upriličeno u petak u prostorijama Crvenog krsta, od 10 h, zaključila je Krsmanovićka.

Servis brige i njege starih Zavod za zapošljavanje pokrenuo je u maju 2005. godine. Tada je bilo angažovano više teško zapošljivih žena, ali samo 8 je uspjelo da se izbori sa svim poteškoćama uz koje se projekat razvijao. Za stanlno angažovanje osam vrijednih žena iz Herceg Novog Opština je iz budžeta izdvajala 40 000 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code