PREZENTACIJA: PVK JADRAN CARINE U NOVOM PROJEKTU IPA PREKOGRANIČNE SARADNJE

PREZENTACIJA: PVK JADRAN CARINE U NOVOM PROJEKTU IPA PREKOGRANIČNE SARADNJE

150
0
Podijeli

Nakon projekta “Olimpijske nade”, koji je okupio, mlađe kategorije, svih crnogorskih vaterpolo klubova i dubrovačkog Jug-a, PVK Jadran Carine pokreće još jedan projekat – “Sport za djecu i mlade: jačanje razvoja i saradnje u prekograničnom području” – OH20 POLO, koji se takođe finansira iz IPA programa prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske.

Prezentacija programa biće upriličena sjutra, u 11 h na terasi restorana “Bluefin” na Škveru.
Projektom su obuhvaćeni crnogorski vaterpolo klubovi Jadran Carine, Primorac i VA Cattaro, dok sa hrvatske strane učestvuje dubrovački Jug i Dubrovačka razvojna agencija DURA.
Novim projektom biće unaprijeđena saradnja između partnerskih klubova na svim nivoima, otvoren prostor za zajedničke aktivnosti najmlađih članova sportskih kolektiva, razmijena iskustva između trenera i ostalih članova stručnih štabova.
– Jedna od najznačajnijih novina u projektu odnosi se na uključivanje lokalnih samouprava Opština Herceg Novi, Kotor, Budva, Konavle i grada Dubrovnika u dijelu koji se odnosi na pripremu i sprovođenje politika u oblasti mladih i sporta u tim gradovima. Novi projekat nastavlja sa osnaživanjem stručnih kapaciteta u partnerskim vaterpolo klubovima, a jedan dio sredstava će se usmjeriti na nabavku neophodnih sredstava za rad u vidu opreme. Posebna pažnja će biti posvećena promociji programa prekogranične saradnje u javnosti, kao važnog instrumenta za podsticaj lokalnog razvoja u svim crnogorskim gradovima – saopšteno je ranije iz PVK Jadran Carine.
Glavne projektne aktivnosti se odnose na organizaciju vaterpolo kampova, EU informativnih dana, plivačkog takmičenja, konferencije za predstatvnike lokalnih samouprava, te stručnih seminara za trenere i menadžere klubova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code