Prezentacija zimske ponude Orjena

Prezentacija zimske ponude Orjena

836
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_dom_Za_Vratlom2Opštinska Agencija za razvoj i zaštitu Orjena aktivno radi na pronalaženju načina da se zaleđe Herceg-Novog na pravi način valorizuje. U Novom postoji opšti konsenzus da je Orjen velika razvojna šansa, a od skoro je moguće vidjeti napredak u ozbiljnijem djelovanju. Jer, javljaju se nove ideje, rade projekti i pita se struka.
– Dugačak put je pred nama, jer je Orjen predugo u praksi tretiran više kao izvor jeftine sirovine, a manje, ili nikako, kao nosilac relevantne turističke ponude – ističe direktor Agencije, Željko Starčević.
Turisti iz Evrope su glavna klijentela na ovoj planini, čak i u uslovima naslijeđene skromne ponude. Novljani i gosti iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine tradicionalno radije biraju zimsko razdoblje za odlazak na Orjen. Mogućnosti za dalji rast posjete su ogromne.
– Upravo radi podsticanja zimske posjete, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom i JUK Herceg-fest, uz podršku Opštine, planira da 16. decembra organizuje prezentaciju zimske ponude hercegnovskog zaleđa. Smatramo da se može i mora više učiniti na promociji, a da će ova prezentacija biti dobar podsticaj da već tokom ove zimske sezone zabilježimo pozitivna kretanja – najavljuje Starčević.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code