PREZENTACIJA: “ZIRINE GARDENS” I “PODI VISTAS”, RIZORTI U ZALEĐU HERCEG NOVOG

PREZENTACIJA: “ZIRINE GARDENS” I “PODI VISTAS”, RIZORTI U ZALEĐU HERCEG NOVOG

445
0
Podijeli

Na hercegnovskoj obali postoji već jedan rizort u vlasništvu mađarske kompanije “Hunguest hotels”, azerbejdžanska kompanija “Azmont investments” gradi Portonovi, u pripremi je “Nord star” na Luštici, pominje se mogućnost i drugih, ali sve na obali.

Prvi put konkretnije o turističkoj valorizaciji hercegnovskog zaleđa i mogućnosti gradnje dva rizorta čulo se na prezentaciji predstavnika slovenačke kompanije „SLK”.
Ovaj investitor, u čijem vlasništvu su hotel „Slon” u Ljubljani, „Lovec” i „Kompas” na Bledu predstvio je rukovodstvu opštine projekte-master planove za buduće lokacije „Zirine Gardens” i „Podi Vistas” u zaleđu grada.
Prema planovima, oba rizorta bi zauzimala oko 19 hektara, odnosno Zirine 14, a lokacija na Podima oko pet hektara. Nalazili bi se na visini između 160 i 300 metara nadmorske visine, iznad Mojdeškog puta i u blizini Mištice, kod raskrsnice puteva za Trebinje i Trebesin.
Ukupni kapacitet predviđen je za 800 korisnika, uz brojne prateće sadržaje, uključujući ugostiteljske objekte i depandanse, dok je dio planiran za ekskluzivne vile i apartmane. Hotelski objekti sa pet zvjezdica bi imali od 30 do 50 soba.
Prezentaciju su osmislili hercegnovski arhitekta Veljko Radulović i zamjenik izvršnog direktora „SLK” , Željko Vrhovac. Opštinski menadžment i iz Sekretarijat za prostorno planiranje, izrazili su spremnost da pruže punu podršku u stvaranju uslova za realizaciju projekata.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code