Pri kraju praznično kićenje grada: Ne dirajte ukrase!

Pri kraju praznično kićenje grada: Ne dirajte ukrase!

13
Podijeli

Novogodišnje dekorisanje grada, započeto sredinom novembra, biće okončano do kraja nedjelje, kazala nam je saradnica na dekorisanju, Jovanka Matković.

Loši vremenski uslovi proteklih dana onemogućili su finalizaciju posla, pa su u Komunalno stambenom ovog jutra nastavili sa kićenjem.

Picerija i restoran

– Danas bi trebalo da se završi postavljanje ukrasa u Igalu, kao i „srebrne“ jelke, koja će biti ankerisana ispred  bivšeg „Agruma“. Nju zbog eventualnog vjetra moramo učvrstiti u beton, jer je vjetar prošle godine, kad je bila kod Galeba rušio dva puta – podsjetila je Matković.

Velika prirodna jelka, visoka 3 m, poklon kompanije Zožeta, takođe bi tokom sjutrašnjeg dana trebalo da bude postavljena na glavnom Trgu, čime će biti završeno kićenje grada:

– Budući da je centralni program prebačen u Park Boke, odlučili smo da većinu ukrasa premjestimo tamo, tako da smatramo da je jelka i dekoracija na Sat kuli sasvim dovoljna – dodala je ona.

Prirodnu jelku će zbog gabarita „donijeti“ vozilo pauk.

Kad je riječ o kićenju Parka Boke, najprije će, prema njenim riječima, morati da se uklone još dvije palme, kojima zbog napada surlaša, više nema oporavka. Na jednoj bi sjutra ujutru trebalo da bude odrađena dendrohirurgija, jer postoji mogućnost da se oporavi. Nakon toga postaviće se ostatak svjetlosne dekoracije, koji je dijelom onaj postavljan ranijih godina na glavnom trgu.

Matković je takođe apelovala na građane da ne diraju dekoraciju, budući da je već nekoliko ukrasa na par lokacija, van funkcije:

– Zaista ne razumijem kome to smeta. Na par mjesta počupane su lampice, gdje se moglo dohvatiti, dekoracije uz stubove su okrenute naopačke, što nam je sada dodatni posao. Molim sugrađane da ne diraju ukrase – ukazala je Matković.

Podsjetićemo, Opština Herceg Novi uložila je oko deset hiljada eura za kupovinu novih ukrasa, uz postojeće. Dekorisanje je završeno na kružnom toku u Meljinama, Autobuskoj stanici, magistrali (od Autobuske stanice do Novljanke), ulici Mića Vavića, Njegoševoj ulici (od Novljanke do Trga Leopolda Mandića), Petlji Igalo i u dijelu ulice Sava Ilića (od Solemara do Galeba).

13 Komentari

 1. kako bi bilo da pogledate kada se sve zavrsi pa da onda komentarisete ispade da su ljudi koji to rade bez mozga posao jos nije zavrsen a najlakse je pricati negativno isti ti ni doma jos nisu okitili jer ih mrzi

  1
  2
 2. Meter svjetleceg crjeva je 1e kod nas u kini oko 0.30c ako se ranije poruci recimo na ebay.. Neka ste vi kupili 10 000m tako treba samo ste to lose rasporedili pa se nevidi ovo 9km..

 3. Jos samo nedostaje da nam, kao sto ste nekad dok ste bili vlast , umjesto doceka pustite na video bim prenos iz Budve , pa da se pakujemo…Ovo je sramota !

 4. GOSPODO NASA ,SVI OVI UKRASI S POSZAVLJANJEM NAJVISE KOSTAJU 500 € .SROTA KOLIKO SMO OBMANUTI .DA JE SRECE SVE OD KAMENARA PA DO DEBELOG BRIJEGA BI BILO OKICENO .VJEROVATNO DA OPSTINU ČINE SO DVIJE ULICE TRG I KRUZNI TOK .UZAS 10,000€ SZRASNO

  18
  2
  • Bravo! Slazem se u potpunosti! Em je siromasno ovo sto su postavili , em mi s rivjere ko da nismo dio grada! A gadjaju se ovolikim brojkama! Bruka!

 5. Da li se iko pita gdje je tih 10 hiljada u ukrasima? ako je jelka donirana a vecina ukrasa od proslih godina… Grad je siromasno okicen,pogledajte Tivat pa i Kotor je ove godine dobio bar dva tri velika ukrasa…

  19
  1

Ostavite komentar

*

code