Priče planinskih ljudi, Željka i Isidora, sa preko 200 fotografija Orjena

Priče planinskih ljudi, Željka i Isidora, sa preko 200 fotografija Orjena

7
Podijeli

Uz projekcije odabranih fotografija i govor Željka Starčevića iz agencije za razvoj i zaštitu Orjena i PK Subra i profesionalnog fotografa, Isidora Stankova, sinoć je u popunjenom prostoru NVO Orka upriličeno “Veče planinske fotografije”.
Željko Starčević je predstavio Orjen, podsjetivši da jedna fotografija zamjenjuje hiljadu riječi, te da je zbog toga kvalitetna fotografija, uz kratki popratni tekst, najefikasniji promoter ove planine.

U projekciji blizu 200 najzanimljivijih fotografija, Starčević je prikazao ovu planinu sa različitih aspekata, kroz spektakularne panorame, fotografije ljudi, ali i životinja u planini, fotografije munike-biljnog simbola Orjena, odnosno kamena i tradicionalne gradnje u kamenu, kao drugog važnog simbola ove kraške dinarske planine.

Picerija i restoran

Isidor Stankov je sa svoje strane, ukazao na mogućnosti i ograničenja profesionalne i amaterske foto-opreme, naglasivši da su tehničke mogućnosti današnjih najprostijih foto-aparata i mobilnih telefona toliko uznapredovale, da se uz malo truda i strpljenja i sa njima mogu dobiti sasvim dobri rezultati. Nasuprot toga, profesionalna oprema vrijedi jedino uz adekvatno znanje o korišćenju, a u protivnom je ne bi trebalo ni nabavljati, kako zbog pozamašne cijene, tako zbog težine i gabarita, ali ponajviše zbog završnog proizvoda-fotografije, koja će bez dovoljno znanja korisnika najčešće biti lošija od one sa puno jednostavnijih i jeftinijih uređaja.

Organizator i domaćin događaja je NVO “ORKA” – organizacija za reanimaciju kulture i aktivizam. „Veče planinske fotografije“ je događaj iz zajedničkog programa „Orjen, planina kraj mora“, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, dok su organizatori pojedinačnih dešavanja: PK „Subra“, NVO Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, Sekretarijat za komunalne poslove i ekologiju, MZ Kameno-Žlijebi, MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO „Orka“, konoba Sikimić , NVO ”Eko Boka”, HPD „Dubrovnik“ i paraglajding klub “Adriafly”.

Program se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

7 Komentari

  1. Cestitke
    Sto se ovakvo vece ne uvrsti u program Praznika mimoze
    Bilo je nesto slicno u foajeu dvorane Park prosle ili preprosle godine ako se dobro sjecam

    42
    1

Ostavite komentar

*

code