“Priče za orkestar” Crnogorskog simfonijskog orkestra u Dvorani Park

“Priče za orkestar” Crnogorskog simfonijskog orkestra u Dvorani Park

4
Podijeli

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra pod nazivom “Priče za orkestar”, pod dirigentskom palicom maestra Grigorija Kraska, biće upriličen u nedjelju, 17. decembra u Dvorani Park, u 19 časova.

Program obuhvata stavove iz svite “Slike sa izložbe” Modesta Musorgskog, simfonijsku poemu “Čarobnjakov učenik” Pola Dike, “Baletsku muziku” iz opere “Faust” Šarla Gunoa, kao i “Mađarski marš” iz opere-oratorijuma “Faustovo prokletstvo”. Narator na koncertima biće crnogorski glumac, Branko Ilić.

Picerija i restoran

Nastup u Herceg Novom Muzički centar Crne Gore realizuje u okviru EU projekta Kreativne Evrope pod nazivom “Music Up Close Network”, a u saradnji sa JUK Herceg festom.

Ulaz je slobodan, a besplatne ulaznice možete podići na blagajni dvorane Park, i to: 15. i 16. decembra od 9 do 12, a 17. decembra od 9 do 12 i od 18 do 19 sati.

Inače, Muzički centar Crne Gore ove godine proslavlja 10 godina postojanja Crnogorskog simfonijskog orkestra. Rođendanski koncert biće upriličen sjutra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, a jubilej će biti ispraćen i izdanjem trostrukog CD-a.

4 Komentari

  1. Predivno je bilo kao i zadnji put kad su gostovali. Zeljni smo koncerata velikih orkestara. Covjek bar tih sat vremena ima iluziju da zivi u nekoj normalnoj sredini

Ostavite komentar

*

code