Pridružite se kampanji Sat za planetu, ugasite sjutra svjetla od 20:30 do...

Pridružite se kampanji Sat za planetu, ugasite sjutra svjetla od 20:30 do 21:30

2
Podijeli

Nevladina organizacija  NVO Green Home pozvala je građane Crne Gore da sjutra, gašenjem svjetla na 60 minuta, budu dio globalne kampanje Sat za planetu.

Oni, u saradnji sa Svjetskim fondom za prirodu (WWF) u 19 sati i 30 minuta organizuju centralni događaj u okviru kampanje.

Picerija i restoran

Iz Grin Houma su naveli da će biti organizovana muzička manifestacija/ples i promotivna biciklistička vožnja posvećena globalnoj kampanji u borbi protiv klimatskih promjena koja se u Crnoj Gori obilježava devetu godinu zaredom.

“Vožnja počinje i završava se na Trgu Nezavisnosti, a vožnju će koordinisati organizacija Biciklo.me.”, saopštili su iz te NVO.

Nakon završetka biciklističke vožnje, kako su naveli, biće emitovan kratki promotivni spot Sat za Planetu, koji će skrenuti pažnju okupljenim građanima na značaj akcije.

Iz Grin Houma su saopštili da se svi stanovnici svijeta mogu uključiti u najveću globalnu akciju i pozvali građane Crne Gore da se pridruže centralnom događaju ili da od 20 sati i 30 minuta do 21 sat i 30 minuta, ugase svijetla u prostorijama koja im nijesu potrebna u tom trenutku.

“Time daju do znanja da su spremni da preduzmu korake kojima će doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena”, poručili su iz te NVO.

Od nastanka 2007. godine u Sidneju, kako podsjećaju, inicijativa je postala globalni pokret kome su se prošle godine pridružile brojne zemlje svijeta.

Iz ovog udruženja su rekli da se tom kampanjom građani širom svijeta nastoje edukovati o racionalnom korišćenju energije ali i svim drugim činiocima za koje se smatra da su uzročnici klimatskih promjena.

“Dok je gašenje svijetla na 60 minuta, simboličan način, odnosno performans kojim se nastoji skrenuti pažnja na probleme u sredini u kojoj živimo na zanimljiv način”, naveli su iz te organizacije.

Sat za planetu je kampanja kojoj se priključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da svako ima odgovornost prema životnoj sredini i da je moguće promijeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih.

“Imamo prijavu učešća 16 opština, većeg broja poslovnih organizacija različitih djelatnosti, javnih institucija. Pozivamo i sve druge NVO, kompanije, institucije i gradove da budu dio ovog svjetskog događaja i da pokažu odgovornost prema sredini u kojoj žive gašenjem svijetla na 60 minuta”, poručili su iz te NVO.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code