PRIHVAĆEN PREDLOG UGOVORA SA IWG: 56,4% AKCIJA INSTITUTA IGALO ZA 10 MILIONA...

PRIHVAĆEN PREDLOG UGOVORA SA IWG: 56,4% AKCIJA INSTITUTA IGALO ZA 10 MILIONA EURA

80
0
Podijeli

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte usvojio je izvještaj Tenderske komisije o rezultatima tendera za prodaju 56,4806% akcijskog kapitala u Institutu „Dr Simo Milošević”, sa Predlogom ugovora o kupoprodaji akcija, saopšteno je nakon sjednice Savjeta kojim je predsjedavao premijer Milo Đukanović.

U pregovorima sa International Wellness Group Limited, koja je jedina dostavila ponudu, Tenderska komisija je usaglasila osnovne elemente Ugovora koji uključuju prodajnu cijenu od 10.025.306 eura za 56,4806% akcijskog kapitala i obavezu ponuđača da realizuje minimalna investiciona ulaganja od 50 miliona eura u roku od pet godina od preuzimanja Društva, čime će se podići kvalitet sadržaja na četiri zvjezdice i Vile Galeb na pet zvjezdica. Ponuda uključuje i investiciju u medicinsku opremu u iznosu od 10 miliona eura, u skladu sa Investicionim planom.
Ponuđač se takođe obavezao da sprovede program zapošljavanja iz svoje ponude i obezbijedi primjenu postojećeg kolektivnog ugovora najmanje tri godine od preuzimanja Kompanije, uz zaštitne mehanizme za neizvršavanje obaveza po tom osnovu.
Savjet je ocijenio da navedena ponuda predstavlja dobar model valorizacije potencijala tog lokaliteta, budući da obezbjeđuje prijeko potrebne investicije i značajno unapređuje osnovnu djelatnost Instituta, čime ga pozicionira visoko na mapi turističko – zdravstvene ponude. Polazeći od te ocjene, Savjet je usvojio Predlog ugovora o kupoprodaji akcija i uputio ga Vladi na razmatranje i usvajanje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code