Prihvatni centar za stradale u nevremenu u Sportskom centru Igalo

Prihvatni centar za stradale u nevremenu u Sportskom centru Igalo

1
Podijeli

Za sve porodice kojima su tokom nevremena na području hercegnovske opštine oštećeni domovi organizovan je prihvatni centar u dvorani Sportskog centra Igalo. Sve koji imaju problem sa smještajem ekipe će raspoređivati u hotele koji su na raspolaganju: Institut Igalo, Plaža i Park, saopšteno je nakon sastanka tima za vanredne situacije.

Prema dosadašnjim prijavama, u nevremenu protekle noći oštećeno je pedesetak kuća na teritoriji opštine Herceg Novi, od kojih 34 u naselju Kamenari, rečeno je na sastanku koji je maločas okončan u Opštini Herceg Novi.

Picerija i restoran

Članovi tima – predstavnici lokalne uprave, Službe zaštite i spasavanja, Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Direktorata za vanredne situacije i Crvenog krsta – sumirali su do sada prijavljene štete, aktivnosti na otklanjanju poslledica nevremena i dogovorili dalje korake. Sljedeći sastanak tima zakazan je za 15 sati.

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, ekipe Službe komunalne policije, Službe zaštite i spasavanja i javnih preduzeća na terenu su i nastavljaju intenzivan rad na popisivanju štete i saniranju posljedica sinoćnje oluje.

– Velika šteta pričinjena je Bolnici Meljine, gdje je oštećen krov rentgenskog odeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku. Ekipe Komunalno-stambenog preduzeća upućene su da pomognu sanaciju, te osiguraju oštećene dijelove objekta kako bi spriječili prodiranje vode u prostor gdje se nalazi oprema za rad – kaže se u saopštenju.

Iz Opštine apeluju na sve građane kojima je tokom nevremena oštećena imovina da štetu prijave call-centru Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, pozivom na broj telefona 19800.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code