Prijatelji iz Levangera posjetili Opštinu Herceg Novi

Prijatelji iz Levangera posjetili Opštinu Herceg Novi

1387
3
Podijeli

Delegacija norveškog Levangera, na čelu sa potpredsjednikom opštine Alfom Magnarom Rebergom razgovarala je sa čelnicima lokalne uprave. Obostarno je ispoljeno zadovoljstvo što prijateljstvo dva grada traje već pet decenija, od 1966. godine.         levanger-u-opstini-hnNorvežani su pozvali  delegaciju Opštine Herceg Novi da posjeti Levanger i na dogovor o nastvku  konkretne saradnje.

Potpredsjednik opštine Levanger Alf Magnar Reberg prenio je pozdrave iz Norveške i istakao da su u svakom smislu zainteresovani za zajedničko djelovanje u skladu sa potvrđenim prijateljstvom dva grada i naroda.

Picerija i restoran

Potpredsjednik opštine Herceg Novi, Dragan Janković zahvalio se Levangeru i norveškom narodu na pomoći koju su pružili Herceg Novom. Kako je rekao, lijep je osjećaj znati da Herceg Novi ima takvog prijatelja. Podsjetio je da su bratimljenje dva grada inicirale diplomate tadašnje Jugoslavije i Norveške, te da je od tada do danas duh dobre saradnje dva grada važan i za odnose Crne Gore i Kraljevine Norveške.

predstavnici-levangera-opstina-hnJanković je podsjetio na brojne potvrde dobrih odnosa, između ostalog – da Herceg Novi svake godine posjeti veliki broj Norvežana, naročito u okviru programa u Institutu Dr Simo Milošević, da je aktivno crnogorsko-norveško društvo, te da se u našem gradu obilježava 17. maj, Dan ustavnosti Norveške.

Delegacija Levangera u Herceg Novom učestvuje na trodnevnoj konferenciji Privredne komore tog grada, koja je u hotelu “Palmon bay” okupila preko 50 gostiju iz te skandinavske zemlje.

3 Komentari

 1. Po meni, bilo bi primjereno, pristojno i kulturno, da je makar na stolu bilo neko službeno obilježje države Norveške ili makar Levangera. Čak i ako protokol pri ovakvim posjetama na to ne obavezuje domaćina, to bi bio gest pažnje i poštovanja prema Norveškoj , koja je toliko državnog novca usmjerila ka Institutu i Herceg Novom u proteklih 5 decenija.
  KAMO SREĆE DA SU NORVEŽANI KUPILI VEĆINSKI KAPITAL INSTITUTA, PA MAKAR I ZA SIMBOLIČNIH 1€ !
  0  0
 2. Koja je funkcija ovog Mracevica?
  Nekadasnji potpresednik Opstine i lokalnog SNP-a, savjetnik Mandica i nacelnik urbanizma, upravni odbori, javne i tajne funkcije … i naravno MENADZER IZGRADNJE KANALIZACIJE!!!
  I pitate se sto grad ide “niz brdo”, “sigurnim korakom”.
  0  0

Ostavite komentar

*

code