PRIJAVA STRANACA I UPLATA BORAVIŠNE TAKSE MORA BITI EFIKASNIJA

PRIJAVA STRANACA I UPLATA BORAVIŠNE TAKSE MORA BITI EFIKASNIJA

182
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Prema sve češćim primjedbama građana koji se bave izdavanjem smještaja, 4 otvorena turist biroa u Herceg Novom, ne mogu da ispune potrebe izdavalaca.

Velike su gužve,daleko su gostima, a sama prijava boravka ne ide dobro.
Gotovo svakodnevno našoj redakciji obraćaju se vlasnici soba i apartmana koji negoduju zbog novog načina rada prijavnih punktova Turističke organizacije Herceg Novi, koja ustvari sprovodi Zakon o strancima, ali ne dovoljno efikasno.
– U odnosu na prethodne godine, kada su se turisti mogli prijaviti u roku od 2 dana u bilo kojoj turističkoj agenciji ili turističkom birou, tu platiti i boravišnu taksu, sada to mogu na samo 4 punkta na cijelu hercegnovsku opštinu. Turisti se moraju prijaviti u roku od 24 h – pojašnjava čitalac našeg portala, koji ima prostu računicu:
– Ako se uzme u obzir, koliko gostiju dnevno posjeti Herceg Novi, a žele da borave u domaćoj radinosti, nije moguće da se svi prijave u roku od 24 h na ta 4 neuslovna mjesta. Lično sam imao neugodno iskustvo kada sam na suncu stajao ispred punkta u redu preko sat, da bi se na kraju ispostavilo da im je “pao sistem”. Drugom prilikom im nije radio štampač, pa ni klima, čime je dovedeno u pitanje prijavljivanje gostiju – kazao je on.
Zato, bolju tehničku opremljenost, osposobljavanje zaposlenih i otvaranje više turističkih biroa treba da je prioritet svih prioriteta, ističu stanodavci. U protivnom, odoše gosti, odoše pare. Jer, kako se primiče glavna sezona nastaće opšta pometnja, izdavaoci će odustajati od prijavljuju goste, izostaće sredstva boravišne takse, a slika o turističkom Herceg Novom iće nakaradna.
Doduše moguće je i dalje prijavljivati strance u MUP-u, ali ne i obaviti uplatu boravišne takse.
Podsjećamo da je Turistička organizacija Herceg Novi otvorila 2. juna četiri turističko informativna biroa, u Igalu – preko puta TC “Galeb”, na Škveru – Šetalište Pet Danica preko puta plaže “Boka”, u Meljinama – iznad kružnog toka i u Kamenarima – 500 m prije trajekta, kod autobuskog stajališta. Njihovo rado vrijeme je od 8 do 20 časova. Osim nedjeljom!?
U planu je još jedan turist biro na Trgu Nikole Đurkovića, u prostorijama koje su u opštinskom vlasništvu. Novi biro nalaziće se ispod Sat kule, pored stepeništa. Odbornicima je na protekloj Skupštini saopšteno i da se planira otvaranje turist biroa na rivijeri, u dogovoru sa Mjesnim zajednicama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code