PRIJE SNIJEGA UREĐENI PUTEVI KA ORJENU

PRIJE SNIJEGA UREĐENI PUTEVI KA ORJENU

96
0
Podijeli

Vrbanj, jedno od sela u zaleđu Herceg Novog, ispod Orjena, predstavlja veliki potencijal za razvoj planinskog turizma za opštinu i cijelu Boku. I pored toga što posljednjih godina raste zanimanje domaćih i stranih turista, pogotovo planinara, za boravak na Vrbanju i Orjenu, a mnogi su napravili i vikendice, malo pažnje je poklanjano infrastrukturi. Preduzetnik iz Herceg Novog, Slobodan Krušo Radović, odlučio je da ne čeka ni snijeg niti opštinare da nešto preduzmu.

– Bilo je neophopdno urediti i nasuti sve puteve na Vrbanju, pogotovo onaj koji vodi ka Orjenskom masivu. Orjen je prepoznat kao planina gdje ima dovoljano snijega za zimske sportove, ali i kao pravi izazov za alpiniste i pješake, tokom kasnog proljeća i ljeti. Svjestan potrebe da treba spremno dočekati zimsku sezonu, sa prohodnim putevima, uostalom, potičem iz ovih krajeva, dao sam  doprinos. Svojim sredstvima, mehanizacijom, radnicima, juče su nasuli i prokrčili sve puteve na Vrbanju, kao i lijevo i desno od mjesne konobe, skoro 10 km dužine – priča za Radio Jadran, Slobodan Krušo Radović.

Picerija i restoran

On vjeruje da ovo područje ima veliku turističku perspektivu, kao i za razvoj zdrave organske hrane, te da je sve početak prave valorizacije novskog zaleđa i podorjenskih sela.

Više o ovoj svojevrsnoj donaciji stanovnicima i posjetiocima ovog predjela, koji ima veliku razvojnu šansu, možete slušati u Đir-u Radija Jadran, danas iza 11 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code