Prijem u Opštini za djecu iz vrtića JPU “Naša radost”

Prijem u Opštini za djecu iz vrtića JPU “Naša radost”

1
Podijeli

Mališane iz vrtića JPU “Naša radost”, koji su na globalnom umjetničkom konkursu UNESCO mreže pridruženih škola “Otvorimo srca i umove za izbjeglice” osvojili drugo mjesto u predškolskoj kategoriji za rad “Dječiji svijet – kuća ljubavi i nade za sve”, ugostila je danas sekretarka za kulturu Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo.

Predstavnici vrtića “Naša radost” za svoj rad su osvojili novčanu nagradu u iznosu od 1.500 američkih dolara, za kupovinu opreme i obrazovnih materijala za vrtić.

Picerija i restoran

Nagrađeni rad djelo je petogošnjaka: Ivane Kovačević, Mitra Kokota, Toma Vuksanovića, Vladane Vlaović, Anastasije Bajčetić, Teodore Ćetković, Sofije Knežević, Pavla Čvorovića, Anje Sladović i sedmogišnje Anđele Krsmanović, kojima je sekretarka kao znak pažnje uručila knjige dječije poezije Bosiljke Pušić i Dejana Đonovića. Prijemu su prisustvovale i vaspitačice, bez kojih ovog uspjeha ne bi bilo, kao i ponosni roditelji.

– Vaš rad “Dječiji svijet – kuća ljubavi i nade za sve” poručuje da zajedničkim snagama i trudom možemo da dostignemo svoje ciljeve i riješimo probleme, a tu poruku nju mi kao Opština istinski prihvatamo. Namjera nam je bila da i na ovaj način pohvalimo vašu inicijativnost, podsjetimo da smo tu i da nam se uvijek možete obratiti – kazala je Zambelić Pištalo.

Ona je istakla da je dobijena nagrada prije svega rezultat rada u porodici i predanosti vaspitačica i poručila da je lokalna uprava otvorena za saradnju prilikom apliciranja za neke naredne konkurse.

Globalni umjetnički konkurs “Otvorimo srca i umove za izbjeglice” organizovao je  UNESCO u saradnji sa Centrom za toleranciju, psihologiju i obrazovanje iz Moskve, a pravo na učešće su imale obrazovne ustanove UNESCO mreže pridruženih škola (UNESCO ASPnet).

Cilj konkursa je podizanje svijesti kod djece i mladih o pravima i poštovanju izbjeglica i migranata kroz izražavanje solidarnosti i spremnosti na podršku u vremenima svjetske migrantske krize, kao i promovisanje globalnog građanskog obrazovanja i UNESCO-vih univerzalnih vrijednosti mira, tolerancije i zajedničkog života u multikulturalnom društvu.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code